Nibali: “Ik kijk uit naar de etappe van morgen”
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
vrijdag 27 mei 2016 om 18:36

Nibali: “Ik kijk uit naar de etappe van morgen”

Vincenzo Nibali was de grote winnaar van de negentiende etappe in de Giro d’Italia. De Italiaan van Astana maakte dankbaar gebruik van de valpartij van Steven Kruijswijk en steeg naar de tweede plek in het algemeen klassement. Na afloop toonde hij zich erg tevreden in het flashinterview.

Dankwoord aan ploeggenoten
Waar Nibali zich eerder deze Giro zichzelf niet voelde en aanvankelijk opnieuw moest passen op de flanken van de Colle del’Agnello, kwam hij vandaag als grote winnaar uit de bus. Na afloop bedankte een geëmotioneerde Nibali vooral zijn ploeggenoten. “Michele Scarponi was groots, het hele team was fantastisch. Het was een ongelooflijke etappe. De afgelopen dagen was ik minder, maar vandaag was mijn vorm goed. Ik kijk uit naar morgen.”

RIDE Magazine
78 Reacties
28-05-2016 08:20
Interessante analyses, wat hier echter onderbelicht blijft is het feit dat dit een rit was met bergen boven de 2000 meter. De kwaliteiten van echte rondetoppers (Contador, Froome en Nibali) komen hier blijkbaar beter tot hun recht. Dat onderscheidt, vermoed ik, de rondewinnaars van etappewinnaars. Hoe jammer ook voor Kruiswijk, Nibali doet niets wat we in het verleden nog niet van hem gezien hebben.
28-05-2016 08:38
Tjahh ik vind het gewoon een beetje vreemd dat Nibali zich dinsdag nog helemaal leeg voelde en door allerlei B klimmers werd gelost. Dat ie zich eigen laat testen en een paar dagen later iedereen naar huis fietst.
28-05-2016 08:48
@king_ros

Dat was niet zo heel raar toch. De nummer 2 van toen was geen Contador of Froome ofzo, maar met alle respect Peraud, wie ik toen echt als een held vond rijden. Maar dat is gewoon geen top ak-man.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.