Nibali rekent niet op Aru in Tour de France
woensdag 10 juni 2015 om 13:23

Nibali rekent niet op Aru in Tour de France

Vincenzo Nibali verwacht niet dat hij in de Tour de France het gezelschap krijgt van Fabio Aru. “Het zou ook geen goed idee zijn om hem mee te nemen na zo’n Giro waarin hij veel energie verspeelde”, zegt de renner van Astana over zijn ploeggenoot in een interview met Het Nieuwsblad. “Zo’n Tour de France, al is het maar om ervaring voor de toekomst op te doen, moet je beter voorbereiden.”

Aru schatte zijn kansen op deelname aan de Tour de France onlangs zelf in op fifty/fifty. De Italiaan werd tweede in de afgelopen Giro d’Italia en won bovendien twee etappes en de jongerentrui.

Om de Tour de France opnieuw te winnen, zal Nibali moeten afrekenen met een aantal geduchte concurrenten. “Ik plaats Contador, Froome en Quintana op gelijke voet”, zegt de titelverdediger. “Maar ik ben voor niemand bang. Het niveau zal ongetwijfeld enorm hoog zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de Giro, waar Contador de eindzege pakt, maar geen enkele etappe weet te winnen.”

Hoe graag Nibali ook een tweede Tourzege boekt, een obsessie wil hij het niet noemen. “Dat maakt je alleen maar moe. Al spreekt het zeker in mijn voordeel dat ik nu meer ervaring heb dan een jaar geleden.”

RIDE Magazine
17 Reacties
10-06-2015 13:30
Astana moet gewoon Aru opstellen. Hij is de enige renner van Astana die na Nibali de grote 3 kan volgen.
10-06-2015 13:32
Bertje zal eerst vooral willen aanklampen na zijn intensieve Giro. Froome en Quintana zijn voor mij de te kloppen mannen, beide met een goede ploeg achter zich. Nibali is vrij constant en zal daardoor op het vinkentouw blijven en waar mogelijk van een offday van Froome, Quintana kunnen profiteren.
10-06-2015 13:35
@contador#N.1 afgelopen Giro hebben ze laten zien dat die ploeg blijkbaar een hele bak aan renners heeft die de grote 3 kan volgen ;)
10-06-2015 13:36
Ik denk dat Nibali 'bang' is dat Aru geen teamplayer zal zijn tijdens de Tour en dat hij te veel voor eigen eer zal gaan (etappewinst of bergtrui). En Nibali wil natuurlijk het liefst 8 knechten die volledig in zijn dienst rijden.
10-06-2015 13:48
Ik vind het gewoon een zeer heldere reactie van Nibali. Waarom zo iemand opbranden op zo een leeftijd. Hij krijgt nog genoeg kansen in de toekomst. Hij is enorm diep gegaan in de giro voor zijn tweede plek en geloof nooit dat hij in de tour nog op een hoog niveau kan meedoen.
Lekker uitrusten en toewerken naar de Vuelta.
10-06-2015 13:58
@ti-raleigh, ik denk dat je het zelfvertrouwen van de Haai van Messina nu weldegelijk onderschat.
10-06-2015 13:58
Terecht dat Nibali dit uit want hij heeft Aru ook niet in de weg gezeten bij de giro. Aru voelt natuurlijk de nare bui hangen om in de vuelta weer steeds achter de niet-ademende Landa aan te moeten hijgen en maakt liever mooie sier met achteraan bungelen en een etappe weggrissen in de tour maar dat is Nibali's zorg natuurlijk niet. Ook de (onterechte) negatieve aandacht voor Aru kan hem gestolen worden alsmede dat de beste jongeling er al een giro op heeft zitten en de kans op vroegtijdig leegrijden best groot is.
10-06-2015 14:07
@Scotty
Ik denk dat je het teambelang onderschat. Ti-raleigh heeft volgens mij helemaal gelijk, Nibali zit niet te wachten op een vrijbuiter in de ploeg.
10-06-2015 14:09
Alsof Aru wel of niet meenemen ook maar enigszins verschil maakt in de geloofwaardigheid van Astana. De grap van de dag.
10-06-2015 14:19
Uiteraard is Aru geen teamplayer, dat is zijn kwaliteit helemaal niet en als Nibali een hecht team vol dedicatie aan de start wil hebben is Aru de laatste die daarbij hoort. Dan nog beter Landa mee.
10-06-2015 14:21
Ik zie nibali als een van de grote favorieten, in plaats van een volger. Kijk naar etappe 5 van vorig jaar. Hij zette de grote drie toen op 2 minuten. Als hij dat kunstje nu weer doet, en waarom niet aangezien hij niet alleen fuglsang heeft maar ook Boom, is die kans aannemelijk. Daarnaast heeft hij een ploeg die een uitstekende klimtijdrit kan afleveren. Dat kunnen weer extra seconden worden en ten slotte, als je kijkt naar het aantal aantal aankomsten waar Quintana of Froome zich zouden willen laten zien (of tijd kunnen terugpakken), zijn die letterlijk op één hand te tellen. Er zijn diverse aankomsten van tweede en derde categorie waar een HC berg aan vooafgaat. Nibali is een van de beste dalers, zoniet de beste, en zou ook daar de drie groten op achterstand kunnen zetten. Morgen wordt in de Dauphine etappe 17 van de tour gereden. Ik ben erg benieuwd hoe Nibali dit gaat aanpakken. En als laatste argument is hij mogelijk ook nog eens de meest slimme renner van het stel. Hij valt aan wanneer anderen dat niet verwachten, zie etappe 2 van vorig jaar. Als hij dat nu weer zou doen, vroeg in de tour dan pakt hij nog wat bonificatie mee. Met andere woorden: voor mij is hij de grote favoriet.
10-06-2015 14:21
ik denk ook dat Ti-Raleigh gelijk heeft en het puur eigenbelang is van Nibali dat hij Aru liever niet naast zich ziet in de Tour. liever 8 renners die zich helemaal wegcijferen voor de Haai van Messina.
10-06-2015 14:37
Nibali is gewoon de grote meneer binnen Astana voor de Tour de France. Als Aru in dienst moet rijden van hem, zal hij dat ongetwijfeld doen. Of anders komt Vino hem dat wel even vertellen. Als Aru naar de Tour mag gaan als vrijbuiter, dan snap ik het punt van ti-raleigh.

Bovendien kan het ook wat druk wegnemen, zo'n vrijbuiter, rittenkapper binnen je team, maar dat terzijde.
10-06-2015 15:07
Ik denk dat Nibali ook niet op Aru rekent als die wél meedoet aan de Tour.
10-06-2015 15:30
Aru is niet nodig aangezien Astana met Taaramäe een nieuwe Landa in de gelederen heeft. Noteer alvast: Taaramäe
10-06-2015 17:13
Taaramae is natuurlijk allang gekend als supertalent maar het is er eerder eentje van het type Cataldo/Poels/Porte die de ene dag als een raket gaat om even erderop de gepeperde rekening ervoor te betalen. Mooie renner die ver boven zijn theewater uit kan maar erg grillig en onvoorspelbaar is.
Taaramae gaat van waarde zijn maar de man waarop Nibali het meest mag gaan rekenen is natuurlijk Fuglsang.

Zijn land- en teamgenoot Kangert is veel meer een ronderenner, eigenlijk alleen maar. Die zou nog wel eens podium kunnen rijden in een giro/vuelta.
10-06-2015 22:16
Goed gesproken wichard, nibali is een lefgozer, die op zijn fiets blijft zitten, in weer en wind, ook over de kasseien, miss niet de rapste op de berg, met een goede ploeg, en een goede eerste week, schopt hij het in mijn ogen heel ver

Om te reageren moet je ingelogd zijn.