Niels Vandeputte baalt van duur ‘foutje’ in Exact Cross Essen: “Echt zonde”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 19 oktober 2024 om 16:40

Niels Vandeputte baalt van duur ‘foutje’ in Exact Cross Essen: “Echt zonde”

Niels Vandeputte leek op weg naar de zege in de Exact Cross Essen. Door een klein slippertje in de ultieme slotfase passeerde Laurens Sweeck hem echter nog. “Het is gewoon balen”, zei de renner van Alpecin-Deceuninck in het flashinterview na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had het de hele wedstrijd onder controle, ik heb nooit het gevoel gehad: het gaat te hard voor mij”, vertelde Vandeputte. “Ik wist dat ik het wilde doen in de laatste ronde en dat deed ik ook. Maar ja, ik maakte en klein foutje in de laatste bocht. Ik schoof even weg en moest mijn rechtervoet verzetten. Toen ik terug aan wilde zetten, trok ik mijn linkervoet uit mijn pedaal. Normaalgesproken win je hier gewoon, als je de laatste bocht als eerste doorkomt.”

“Ik kan niet anders dan teleurgesteld zijn. Ik kwam hier naartoe om te winnen en ik denk dat ik ook had kunnen winnen. Maar goed, dit hoort erbij. Gelukkig is er morgen al een nieuwe kans”, doelt hij op de cross in Ruddervoorde, de eerste manche van de Superprestige. “Mijn eerste kleine foutje had ik misschien nog wel recht kunnen zetten, maar omdat ik dan mijn andere voet uit de pedaal trok, was het boeken toe. Jammer. Ik heb nog zo hard mogelijk aangezet, maar Sweeck kwam met meer snelheid van vanachter. Daar was nog weinig aan te doen.”

Aanval na de balken
Het was een zeer spannende cross in Essen. Acht renners begonnen samen aan de slotronde. Vandeputte was op papier de snelste van het stel. Hoe zenuwslopend was dat voor hemzelf? “Voor de concurrentie was het daarom misschien juist wat zenuwslopender. Ik had al redelijk vroeg in de wedstrijd door waar ik het wilde doen, na die balken. Dat lukte ook.”

“Dus het plan dat ik in mijn hoofd had kon ik uitvoeren, maar ik maakte nog een foutje op het einde. Dat was echt zonde natuurlijk. Uiteindelijk kan ik tevreden zijn met mijn wedstrijd en de tweede plaats, maar ik was heel dicht bij de overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.