Niels Vandeputte sluit Franse rittenkoers Kreiz Breizh af met ritzege
Foto: Cor Vos
maandag 29 juli 2024 om 17:27

Niels Vandeputte sluit Franse rittenkoers Kreiz Breizh af met ritzege

Niels Vandeputte blijft zijn sterk wegseizoen doortrekken. In de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elites – op het UCI 2.2-niveau – was de crosser van Alpecin-Deceuninck Development Team de beste in de derde en laatste rit. De leiderstrui van de Fransman Floran Dauphin kwam zo niet meer in de problemen, hij is eindwinnaar van de driedaagse.

Op dag drie van de Kreiz Breizh Elites – een rittenkoers die volledig in de Franse regio Bretagne wordt afgewerkt – stond op de renners nog een laatste heuvelachtige opdracht te wachten tussen Guingamp en Rostrenen. In de 178,3 kilometer was het terrein weliswaar wat minder lastig dan in de eerste twee etappes, maar de Rostrenenklim (800 meter aan 3,7%) en de Rue le Hir (300 meter aan 9%) lagen wel zes keer te wachten in de lokale rondjes. Leider Florian Dauphin (Arkéa-B&B Hotels) moest dus beter attent blijven.

De Deen Tole Troelsen (Team ColoQuick) en Duitser Ole Theiler (Team Storck-Metropol Cycling) kregen de in onze contreien bekendere Toon Vandebosch (Alpecin-Deceuninck) en Jago Willems (VolkerWessels) met zich mee in het eerste kwart van de wedstrijd. Het viertal vormde de vroege vlucht van de dag, die in totaal zo’n twee minuten voorsprong kregen.

Op het lokale circuit liep alles echter weer bij elkaar, en opnieuw zagen we een attent Alpecin-Deceuninck Development Team. Ditmaal stuurden ze Ryan Kamp vooruit, samen met clubrenner Killian Theot (VC Rouen 76). Maar uiteindelijk kwam alles toch weer samen voor de slotbeklimming. Leider Dauphin zag daar de aanval als de beste verdediging, maar gaf op die manier Niels Vandeputte – die in zijn wiel zat – de perfecte lead-out. TDT-Unibet-renners Sebastian Nielsen en Axel Huens strandden op de plekken twee en vier.

+ 23:16
+ 49:40
+ 1:05:07
+ 49:38

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.