Nieuwe beelden verklaren opgave Remco Evenepoel in Giro dell’Emilia
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 10:08

Nieuwe beelden verklaren opgave Remco Evenepoel in Giro dell’Emilia

Video Remco Evenepoel haalde afgelopen zaterdag de finish niet in de Giro dell’Emilia. Dat was opvallend, want hij had kort daarvoor zelf nog aangevallen. Wat was er aan de hand? Beelden die opdoken op sociale media, laten zien dat Evenepoel een probleem met zijn ogen had.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het was een opvallend moment. Evenepoel trok op de eerste beklimming van de iconische San Luca zelf door, maar nadat hij op een counter liep van Tadej Pogacar, volgde al snel het bericht dat de Belg was afgestapt.

Nu blijkt waarom Evenepoel de wedstrijd niet uitreed. Op beelden op sociale media is te zien hoe hij bij verzorgers van zijn ploeg Soudal Quick-Step staat. Zij proberen zijn ogen schoon te spoelen. Blijkbaar is er door de hevige regenval en het opspattende water iets in zijn ogen beland. Wat dit is, is niet helemaal duidelijk.

Evenepoel noteerde in de Giro dell’Emilia dus een DNF, maar hij krijgt vandaag al een kans op revanche. Hij start namelijk in de Coppa Bernocchi. De dubbele olympische kampioen geldt als topfavoriet voor deze wedstrijd, aangezien wereldkampioen Tadej Pogacar niet aanwezig is. Laatstgenoemde maakt dinsdag zijn opwachting in de Tre Valli Varesine.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.