Nieuwe klap voor Marlen Reusser: Zwitserse moet passen voor WK in eigen land
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 20 augustus 2024 om 19:50

Nieuwe klap voor Marlen Reusser: Zwitserse moet passen voor WK in eigen land

Marlen Reusser moet een nieuwe tegenvaller zien te verwerken. De Zwitserse – die eerder al moest passen voor de Olympische Spelen en de Tour de France Femmes – kwakkelt nog altijd met haar gezondheid en kan niet deelnemen aan het komende WK in eigen land. De renster van SD Worx-Protime heeft last van het post-COVID-syndroom, ook wel bekend als long covid.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Reusser had in de eerste maanden van 2024 al last van diverse infecties van de bovenste luchtwegen. Tot overmaat van ramp kwam ze – eenmaal aan de betere hand  – zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen. Reusser liep hierbij breuken op aan haar kaak, gehoorgang en tanden. Dit bleek het begin van een lange lijdensweg, die nog altijd niet voorbij is.

De 32-jarige hardrijdster kampt namelijk met het post-COVID-syndroom. Zo kampt ze nog steeds met hevige vermoeidheidsklachten. Het blijkt gelukkig niet te gaan om een ernstige variant en Reusser heeft er dan ook alle vertrouwen in dat ze uiteindelijk zal herstellen.

Rust, tijd en geduld
“Het doet pijn dat ik ook moet passen voor het komende WK wielrennen. Dat is echt bitter. Ik had dit evenement in eigen land graag willen meemaken”, zegt de drievoudig Europees kampioen tijdrijden op haar eigen website. Ook het verdedigen van haar EK-titel is uitgesloten. Reusser richt zich nu op een volledig herstel en terugkeer in het peloton. “Hiervoor heb ik nog veel tijd, rust en geduld nodig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.