Nieuwe ploeg Marlen Reusser is al bekend: Zwitserse tekent voor drie seizoenen
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 23 oktober 2024 om 10:43

Nieuwe ploeg Marlen Reusser is al bekend: Zwitserse tekent voor drie seizoenen

Marlen Reusser zal de komende drie seizoenen te zien zijn in het tenue van Movistar. De Zwitserse liet dinsdag al weten dat ze volgend jaar niet meer zal uitkomen voor SD Worx-Protime.

Dat Reusser in 2025, 2026 én 2027 zal uitkomen voor Movistar, is zeker geen verrassing. De 33-jarige hardrijdster werd namelijk al lange tijd in verband gebracht met de Spaanse telecombrigade. “Het idee om deel uit te maken van Movistar, is iets waar ik al heel lang van droom. Ik ben al een tijdje enthousiast over het idee en nu gaat het ook eindelijk gebeuren. We denken hetzelfde over de toekomst en wat we samen kunnen bereiken”, laat een blije Reusser weten in een perscommuniqué.

“Ik geloof oprecht dat dit de beste plek is om mezelf verder te ontwikkelen en mijn volledige potentieel te benutten. Door mijn ziekte (Reusser heeft last van de gevolgen van het post-COVID-syndroom, red.) begon ik over veel dingen te twijfelen. Maar ik ben optimistisch en zie de toekomst met grote ambities tegemoet. Ik ben iemand die ernaar streeft om elke dag beter te worden. Ik heb het gevoel dat er nog meer inzit.”

Marlen Reusser in de Zwitserse kampioenstrui – foto: Cor Vos

Perfecte match
Sebastián Unzué, de teammanager van Movistar Team Women, kijkt uit naar de samenwerking met de drievoudig Europees kampioene tegen de klok. “We zijn echt ontzettend blij, aangezien we maanden hebben gewerkt aan de komst van Marlen. We geloven echt dat zij de perfecte renster is voor onze ploeg. Ze is nu op een ideaal punt aangekomen in haar wielercarrière. Haar ervaring is van onschatbare waarde.”

“En ze heeft nog veel mooie wielerjaren voor de boeg. Met het aantrekken van Marlen zal de ploeg ook op internationaal gebied een referentie blijven. Ik wil Telefónica, Canyon en de andere sponsoren bedanken voor hun vertrouwen in het samen bouwen aan de toekomst van deze ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.