‘Nieuwe twist in transfersoap Tom Pidcock en INEOS Grenadiers’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 20 oktober 2024 om 12:04

‘Nieuwe twist in transfersoap Tom Pidcock en INEOS Grenadiers’

Het leek steeds waarschijnlijker dat Tom Pidcock na dit seizoen zou vertrekken bij INEOS Grenadiers, maar volgens Daniel Benson is er een nieuwe plottwist. De wielerjournalist schrijft op zijn eigen website namelijk dat de verwachte transfer naar Q36.5 Pro Cycling toch niet doorgaat, aangezien INEOS Grenadiers zich heeft teruggetrokken uit de onderhandelingen.

Pidcock leek op het punt te staan om INEOS Grenadiers te verlaten voor een nieuw avontuur bij de Zwitserse formatie Q36.5 Pro Cycling, zo meldt Benson. “INEOS Grenadiers was zelfs bereid om na zijn vertrek nog een ​​deel van zijn salaris te betalen”, schrijft de gerespecteerde journalist.

“Maar, de transfer van Pidcock lijkt te zijn mislukt nadat de onderhandelingen tussen de renner en het Britse team over zijn vertrekvoorwaarden in de afgelopen 48 uur zijn gestrand.” INEOS Grenadiers zou zich vervolgens hebben teruggetrokken uit de onderhandelingen met het teammanagement van Q36.5 Pro Cycling.

En dus lijkt Pidcock volgend jaar ‘gewoon’ uit te komen voor INEOS Grenadiers. En dat terwijl er al langer spanningen zijn tussen renner en ploeg. Dit kwam in aanloop naar de Ronde van Lombardije helemaal tot uiting. De Britse formatie stelde Pidcock – ondanks zijn goede vorm – niet op voor de Koers van de vallende bladeren, waarna het multi-talent zijn ongenoegen liet blijken.

De 25-jarige Pidcock heeft nog een contract tot eind 2027 bij INEOS Grenadiers. Hij komt sinds 2021 uit voor de hoofdmacht van de Britse equipe en boekte de afgelopen jaren grote successen op de mountainbike, in het veld en op de weg. Zo werd hij in de zomer nog olympisch kampioen op de mountainbike. In het voorjaar was hij dan weer de sterkste in de Amstel Gold Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.