Shirtjesmaker UAE Emirates krijgt het druk: ook tijdrittitels voor Politt, Großschartner en Morgado
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 19:41

Shirtjesmaker UAE Emirates krijgt het druk: ook tijdrittitels voor Politt, Großschartner en Morgado

Update De UAE-ploeggenoten van Tadej Pogačar in de Tour de France hebben een week voor het Grand Départ hun goede vorm getoond. Nadat Tim Wellens donderdag Belgisch kampioen tijdrijden werd, herhaalde Nils Politt dat kunstje in Duitsland. Ook niet-Tour-gangers Felix Großschartner en Antonio Morgado waren aan het feest.

Nils Politt (UAE Emirates) was duidelijk de snelste op het 30 kilometer lange parcours tussen Donaueschingen en Bad Dürrheim. Hij bleek aan de finish 17 seconden sneller dan Max Schachmann (BORA-hansgrohe). De derde plaats op het podium ging naar specialist Miguel Heidemann (Felt-Felbermayr), die profs als Jannik Steimle en Max Walscheid buiten de medailles hield.

Bij de vrouwen was de 30-jarige Mieke Kröger de snelste over 30,6 kilometer. Zij was in Bad Dürrheim uiteindelijk 17 seconden sneller dan Antonia Niedermaier (Canyon-SRAM) en Lisa Klein (Lidl-Trek). Het is voor Kröger haar derde nationale tijdrittitel, na eerdere overwinningen in 2015 en 2023. Voor haar was het tijdritkampioenschap een belangrijke test in aanloop naar de Olympische Spelen.

Nog meer tijdritzeges voor UAE Emirates
In Oostenrijk was er ook feest voor UAE Emirates, want Felix Großschartner was veruit de snelste op het tijdritkampioenschap. Zijn voorsprong op BORA-hansgrohe-renner Patrick Gamper en Johannes Hirschbichler was meer dan een minuut. Bij de Oostenrijkse vrouwen was Anna Kiesenhofer sneller dan Christina Schweinberger, al was het verschil aan de meet maar één seconde.

Het feest nog niet op, want Antonio Morgado kroonde zich tot de tijdritkampioen van Portugal. Zijn ploeggenoot Ivo Oliveira moest met 17 seconden verschil het onderspit delven. Een kleine halve minuut achter winnaar Morgado verzekerde good old Rui Costa zich van het brons. Daniela Campos was de beste bij de vrouwen in Portugal.

EENDAG

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.