Nog witter dan andere jaren: nieuw tenue UAE Emirates onthuld
foto: UAE Emirates
zaterdag 9 december 2023 om 10:59

Nog witter dan andere jaren: nieuw tenue UAE Emirates onthuld

UAE Emirates heeft het tenue voor 2024 gepresenteerd. Tadej Pogacar en Tim Wellens deden dienst als fotomodellen. Wat vooral opvalt, is dat het nieuwe shirt bijna volledig wit is.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De afgelopen jaren waren de schouders van het shirt nog zwart, nu zijn deze ook wit. In de jaren 2019 en 2020 was dit ook al zo, maar toen liep er nog wel een rode band over de borst. Komend jaar is het shirt ook daar grotendeels wit. Onderaan, in het buikgedeelte, zien we nog wel enkele dunne, kronkelige strepen in de kleuren van de Verenigde Arabische Emiraten: rood, groen, wit en zwart.

Overigens zullen deze kleurige strepen niet te zien zijn op het wedstrijdtenue van Pogacar. Hij is namelijk Sloveens kampioen en draagt een aangepast tricot. Ook in dat shirt overheerst het wit. Een onbekend beeld is dat niet, want Pogacar droeg de afgelopen jaren vaak de witte trui in de Tour de France. In 2024 is hij te oud om mee te dingen voor het jongerenklassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.