Kogut klopt Kristoff in slotrit CRO Race, McNulty houdt stand in spannende afsluiter
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2024 om 15:00

Kogut klopt Kristoff in slotrit CRO Race, McNulty houdt stand in spannende afsluiter

De slotrit van de CRO Race is gewonnen door Oded Kogut. De Israëliër was in een massasprint te snel voor Alexander Kristoff. Tobias Lund Andresen, de nummer twee van het klassement, sprokkelde onderweg zes bonificatieseconden, maar kwam in de eindsprint tekort voor een topklassering. De eindzege ging zo naar Brandon McNulty.

De zesde en laatste etappe van de CRO Race bevatte geen noemenswaardige hindernissen en leek dus vooral geschikt voor de sprinters. Toch mochten we nog klassementsstrijd verwachten. Het verschil tussen de nummers een en twee, Brandon McNulty en Tobias Lund Andresen, was voor de start van de rit namelijk slechts veertien seconden. En onderweg waren nog drie tussensprints, waar bonificatieseconden te bemachtigen waren, net als op de streep. De snelle Andresen maakte daardoor nog kans op de eindzege.

Andresen loopt verder in
Bij de eerste tussensprint, die al enkele kilometers na de start volgde, deed Andresen in ieder geval al goede zaken. Hij klopte Juan Sebastián Molano en liep zo nog maar eens drie seconden in op diens ploeggenoot McNulty. Het verschil was nu nog elf seconden.

Hoewel Andresen dus nog wat boni’s nodig had onderweg, liet dsm-firmenich PostNL wel vijf renners wegrijden. Casper van der Woude (Metec Solarwatt p/b Mantel) ontsnapte samen met Charles Paige (Tour de Tietema-Unibet), Matthias Schwarzbacher (ATT Investments), Konrad Czabok (Mazowsze Serce Polski) en Kacper Maciejuk (Santic-Wibatech). Een grote voorsprong kregen ze nooit, maar McNulty zal wel blij met ze zijn geweest. Ze kaapten namelijk de boniseconden weg bij de tweede tussensprint.

dsm-firmenich PostNL aan het werk voor Andresen – foto: Cor Vos

Slaat Andresen een dubbelslag?
dsm-firmenich PostNL zorgde er wel voor dat de vluchters op twintig kilometer van de streep, nog voor de laatste tussensprint, weer tot de orde werden geroepen. Maar er volgden meteen nieuwe aanvallen. Toch kwam alles weer bij elkaar voor de bonisprint op tien kilometer van de streep. Vervolgens deed Andresen wat hij moest doen: de sprint winnen, drie boni’s pakken en zo tot op acht seconden naderen van McNulty. Als de Deen nu de sprint om de dagzege zou winnen (en McNulty niet bij de eerste drie zou eindigen), zou hij ook de eindzege naar zich toetrekken.

Er kwamen nog wat uitvalspogingen, onder meer van Tim Marsman, maar een massasprint viel niet te ontlopen. Uno-X Mobility controleerde alles voor Alexander Kristoff. De Noor werd vervolgens perfect afgezet in de laatste rechte lijn, maar hij was niet opgewassen tegen Oded Kogut. De renner van Israel-Premier Tech won de sprint overtuigend. Kristoff werd tweede, voor zijn eigen ploeggenoot Tord Gudmestad.

McNulty eindwinnaar
Andresen kwam niet verder dan een dertiende plaats en pakte zo geen boni’s. Zodoende werd McNulty de eindwinnaar van de CRO Race. Er was ook nog Nederlands succes: Axel van der Tuuk (Metec Solarwatt p/b Mantel) won de groene bergtrui.

Blijdschap bij Israel-Premier Tech – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.