zondag 15 september 2024 om 18:02

Olav Kooij baalt als stekker na zilver op EK: “Toch wel zure tweede plek”

Video Olav Kooij kon niet echt lachen na afloop van het EK wielrennen in Hasselt. De Nederlandse sprinter zat niet heel ver van het goud, maar kwam uiteindelijk tekort om Tim Merlier nog te verslaan. “Op dit moment overheerst de teleurstelling. Het is toch wel een zure tweede plek”, aldus Kooij in gesprek met WielerFlits.

Na een attractieve koers draaide de Europese wegrit toch uit op een massasprint. Daarin moest Kooij het in de slotkilometer wel zelf rooien. “Omdat er wel gekoerst is, was er misschien niet echt een volledige lead-out en hebben we ook wat aanpassingen gedaan. Uiteindelijk heb je het ook deels zelf in de hand. Maar daar heb ik ook ergens zelf een fout gemaakt waardoor ik van iets te ver moest komen. Helaas voor mij kwam de streep net te vroeg.”

“Op dit moment overheerst de teleurstelling. Het is toch wel een zure tweede plek. Ik zal de sprint nog wel een paar keer afspelen in mijn hoofd. Ik ben nog maar 22, maar ik weet niet wanneer er nog eens een goed parcours komt wat mij ligt. En je weet ook niet hoe het er over een paar jaar uitziet; je kunt maar beter de kansen pakken die je krijgt”, aldus de sprinter die vorig jaar al brons won op het EK.

“We wilden graag in de koers zitten en meezitten. Ik denk dat we een goede koers hebben gereden als ploeg. In de heuvelzone is er wel gekoerst, maar het was wel goed te doen om in het peloton te volgen. Daarom zie je ook dat sprinters zelf zich rustig houden, omdat er altijd wel mannen zijn die het kunnen controleren.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.