Olav Kooij looft lead-out Wout van Aert: “Geweldig dat hij erbij is”
foto: Cor Vos
zondag 3 september 2023 om 18:18

Olav Kooij looft lead-out Wout van Aert: “Geweldig dat hij erbij is”

Olav Kooij knalde zondag naar de zege in de eerste rit van de Tour of Britain. De Nederlander won de massasprint na een lead-out van ploeggenoot Wout van Aert. “Van Aert als lead-out hebben, geeft ontzettend veel vertrouwen.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Kooij bedankte zijn ploeggenoten uitgebreid in het flashinterview: “De hele ploeg leverde een goede inspanning. Het was best lastig om de vluchters terug te halen, dat was al een flinke inspanning. Toch lukte het de ploeg om Wout en mij als eerste en tweede door de laatste bocht te krijgen. Daarna hoefde ik alleen maar voluit naar de finish.”

“Dat iedereen zo betrokken was, maakt de overwinning extra mooi”, aldus Kooij, die het natuurlijk ook over zijn lead-out had. “Hij is een van de beste wielrenners in de wereld. Om hem als lead-out te hebben, geeft ontzettend veel vertrouwen. Je kan erop vertrouwen dat het goedkomt. Het is geweldig dat hij erbij is.”

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.