Oliver Naesen na wederom pech: “Qua resultaten is het niet wat ik verwacht had”
foto: Sirotti
maandag 9 april 2018 om 12:25

Oliver Naesen na wederom pech: “Qua resultaten is het niet wat ik verwacht had”

Oliver Naesen sloot een voorjaar vol met pech in Parijs-Roubaix op passende wijze af: hij reed lek op een onhandig moment. De Belgisch kampioen werd uiteindelijk twaalfde en zag ploeggenoot Silvan Dillier naar een tweede plaats rijden. “Het is een ‘schoon reekske’ van offdays qua geluk”, sprak Naesen cynisch na afloop.

Over zijn eigen prestatie was de renner van AG2R La Mondiale niet te spreken. “Ik reed niet slecht maar het is wat dubbel. Ik heb genoten van het publiek. Dat was ongelooflijk. Maar qua resultaten is het dit voorjaar niet wat ik verwacht had.” Naesen heeft dit voorjaar al af moeten rekenen met de nodige pech, zowel mechanische pech als pech in de vorm van valpartijen.

Over de klassering van Dillier was de Belg wel te spreken, al had die het slimmer aan kunnen pakken. “Ik heb de finale niet gezien maar hij is blijkbaar vol blijven meedraaien. Als je tien kilometer in het wiel van iemand als Sagan zit, dat zou veel doen”, aldus Naesen over de winkansen van zijn Zwitserse ploegmaat. “Dit is wel niet verkeerd van hem, maar ik vroeg me af of de volgwagen niet met hem moest spreken om te winnen.”

RIDE Magazine
10 Reacties
9 april 2018 12:43
Dillier reed voor de tweede plaats, als hij de laatste tien km in het wiel had gezeten, dan waren Terpstra en co wellicht nog wel teruggekomen. Het voorjaar van Naesen valt toch ietwat tegen. Hij heeft nergens echt serieus om de winst gestreden in de finale.
9 april 2018 12:55
Sep Vanmarcke 2.0
9 april 2018 12:58
Edit redactie: Je hebt helemaal gelijk, thanks aangepast
9 april 2018 13:00
Naesen is toch niet de renner die de Belgische media ons willen doen geloven .
Hij is wel Belgisch kampioen , maar om nu te zeggen dat hij een absolute topper
is , daar is hij nog een flink stuk van verwijderd ondanks dat hij tot de trainingsgroep
de Parelvissers rond van den Greg hoort .
9 april 2018 13:24
Ik moet toch wel zeggen dat ik het met hem eens ben. Het is allemaal mooi en leuk wat Dillier heeft laten zien, maar in de laatste 10 kilometer zat Sagan er echt wel doorheen. Als Dillier het dan gooit op 'Ik ben helemaal op, je zult het grootste deel van het werk moeten doen' dan kun je altijd nog een beurt of wat op kop doen als de 3 erachter te dichtbij komen.
Je weet in die positie dat die 4 uiteindelijk ook gaan lopen ouwehoeren, en je weet dat Sagan je gaat kloppen als je dezelfde inspanning blijft leveren. Het is natuurlijk mooi om tweede te worden, maar waarom probeer je niet te winnen? Uiteraard probeert hij te winnen zogauw ze op de baan van Roubaix zijn, maar tactisch had hij Sagan veel meer kunnen uitwringen in het deel ervoor. De ruimte op Terpstra was nog meer dan genoeg.. Je moet rijden om te winnen.. altijd.
9 april 2018 13:25
Sagan had echt wel door gereden met Dillier aan zijn wiel, sterker nog, hij had dat normaal gevonden...
9 april 2018 13:48
Misschien zie ik het verkeerd, maar wat mij is opgevallen bij Naesen is dat het lijkt of hij koersinzicht heeft van een aardappel.
Ik zie hem constant verkeerd zitten, of betrokken bij valpartijen (omdat hij dus vaak ver achterin hangt), of de slag van de favorieten mist door weeral verkeerde plaatsing.

Spijtig, talent genoeg denk ik, hopelijk een beter rest van het jaar voor hem.
9 april 2018 15:39
Naesen heeft wel ongelooflijk veel pech gehad en super veel moeten achtervolgen. Dus ik denk niet dat je hem kan afrekenen op de resultaten. Ik vind het zelfs nog bijwonderenswaardig dat hij telkens nog of in de top 10 of er net buiten eindigde..

Denk dat Naesen anders wel iets hoger was geëindigd
9 april 2018 15:41
Als ik Naesen zie rijden, vind ik hem eerder een flyer. Mist net het robuuste karakter van een Flandrien, waar hij zoals eerder terecht is opgemerkt, koersinzicht en ervaring nog moet opbouwen. Het lijkt er nu op dat hij bij AG2R perfect zit omdat hij overal kan starten waar hij dat zou willen, maar voor een renner die pas twee jaar geleden doorbrak in Plouay zou het beter zijn om verkennend te werk gaan en nog niet alles op de kasseikoersen te zetten. Jammer dus dat hij geen MSR, LBL of Strade rijdt, om te zien hoe ver hij daar komt. Daar zou hij zijn sprint en punch nog eens goed kunnen testen in een normaal gesproken veiligere en meer gesloten koerssituatie.
9 april 2018 23:40
Naesen rijdt ook buiten voorjaar op de fiets dus kansen komen er genoeg. Strade is wel opmerkelijk inderdaad.
Vorig jaar had hij weinig last van slechte plaatsing, elke keer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.