‘Olympisch kampioen Tom Pidcock kan op de markt komen voor 2025’
foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2024 om 10:51

‘Olympisch kampioen Tom Pidcock kan op de markt komen voor 2025’

Tom Pidcock zou weleens bezig kunnen zijn aan zijn laatste jaar bij INEOS Grenadiers. Journalist Daniel Benson meldt op zijn Substack dat twee teams serieuze interesse hebben om de Brit – die vandaag zijn 25ste verjaardag viert – over te nemen. Opvallend, want Pidcock heeft nog een dik betaald contract tot eind 2027.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De twee teams kan Benson niet benoemen, maar zij zijn wel op de hoogte gebracht dat de Brit een transfer zou willen maken aan het einde van 2024. Er zouden intussen meer teams zijn die de mogelijkheid onderzoeken om de kersvers tweevoudig olympisch kampioen mountainbike over te nemen van INEOS Grenadiers. Er zou zelfs gesproken zijn over een constructie waarbij de Britse miljoenenploeg nog een deel van Pidcocks huidige salaris betaald bij een transfer.

Een mogelijke oorzaak van de beweegruimte die Pidcock zou kunnen nemen, komt door het feit dat INEOS Grenadiers de Tour de France wil winnen. De Brit is een van de duurst betaalde renners van het peloton, maar heeft de laatste jaren niet kunnen laten zien dat hij kan wedijveren met de allerbesten ter wereld voor de eindzege in La Grande Boucle. Wel won de pocketklimmer een rit op Alpe d’Huez (2022), Strade Bianche en de Amstel Gold Race.

Pidcock duelleert in de rock garden met Victor Koretzky op de Spelen – foto: Cor Vos

Pidcocks manager geeft tekst en uitleg
Pidcocks makelaar Andrew McQuaid laat weten dat een vertrek van zijn renner bij INEOS Grenadiers ‘op dit moment geen vraag is’. De Brit focust zich op de doelen in de toekomst. “Het probleem van langetermijncontracten is dat er zaken kunnen veranderen in de loop der tijd. Tom heeft in 2022 voor vijf jaar bijgetekend en hij bereikte tot nu toe alles wat hij moest bereiken, zoals we dat besproken hebben tijdens de onderhandelingen”, licht de Ierse manager toe.

“De komende jaren wil Tom nog een aantal grote doelen afvinken”, gaat McQuaid verder. “INEOS is een geweldig team met geweldige mensen, we communiceren voortdurend over wat het beste is voor het team en hoe Tom daarin past, wat het beste is voor Tom, wat de doelen zijn, hoe ze te bereiken, et cetera. Als de doelen tussen Tom en het team op enig moment verschillen, weet ik zeker dat we als volwassenen met het management van INEOS Grenadiers om de tafel gaan zitten en erover praten. Van de eigenaar tot aan de onderkant zijn het slimme, betrokken, ambitieuze en ervaren mensen. Als er ooit problemen zijn, weet ik zeker dat we kunnen gaan zitten en erover kunnen praten.”

Samenwerking met Red Bull
Een van de teams waarvan eerder al duidelijk werd dat ze interesse hebben in Pidcock, is Red Bull-BORA-hansgrohe. Dat is ook niet gek, aangezien de Brit energiedrankjesbedrijf Red Bull al een aantal jaar als persoonlijke sponsor heeft. Met zijn multidisciplinaire benadering van de wielersport past hij uitstekend bij het imago van Red Bull. De Duitse ploeg zou zijn jaarsalaris van om en nabij de drie miljoen euro alvast kunnen betalen. Rondom INEOS Grenadiers zingt nog altijd de naam rond van Remco Evenepoel, maar hij lijkt op dit moment op zijn plek bij Soudal-Quick-Step.

Zorgt een mogelijke transfer van Pidcock voor beweging rondom Evenepoel? – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.