Olympische Spelen een a-typische koers: “Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel houden daarvan”
zaterdag 3 augustus 2024 om 10:12

Olympische Spelen een a-typische koers: “Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel houden daarvan”

Met slechts 89 renners in het peloton beginnen de topfavorieten zaterdag aan hun missie op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Dat belooft hoe dan ook uit te draaien op een vreemde wedstrijd in het gevecht om eremetaal. Uiteraard staan we daar ook uitgebreid bij stil in de WielerFlits Podcast.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Allereerst wil Youri graag kwijt dat hij vindt dat de Belgische media de absolute favorietenstatus bij Mathieu van der Poel neerlegt. “Dat heb ik de laatste dagen gevolgd. De Belgen plaatsen zichzelf in de underdog-rol, maar dat vind ik echt ronduit belachelijk. Als er één ploeg is die móet winnen zaterdag, nog veel meer dan Nederland en Van der Poel, dan is dat België. In mijn ogen is Remco Evenepoel de absolute topfavoriet. Hij bewees zich de laatste jaren ook in het eendagswerk. Ook als je de kracht van de ploeg in ogenschouw neemt, is Evenepoel – en dus ook België – de absolute topfavoriet. Ik vind het laf dat ze dan in België niet durven zeggen dat zij dat zelf zijn.”

Onze verslaggever ziet ook maar een mogelijkheid waarop de topfavorieten de koers kunnen controleren en dat is er vroeg aan beginnen, zoals zij dat ook deden op het WK in Glasgow. “Het heel mooie is dat we Mathieu en Remco nog nooit echt in een rechtstreeks duel tegen elkaar hebben gezien”, zegt Raymond daarover. “De koers van zaterdag is ruim 270 kilometer en daarvan heeft Van der Poel al gezegd dat hij de finale vroeg wil openbreken. We weten dat Evenepoel daar ook van houdt. We gaan gewoon vanaf 100 kilometer voor de streep koers zijn. Het zal dus een afvalwedstrijd zijn. Maar zijn die heuvel wel zwaar genoeg om mannen te lossen?”

België heeft met Wout van Aert en Jasper Stuyven duidelijk nog twee ijzers in het vuur die in vorm zijn, naast Evenepoel. “Maar ik denk dat Nederland eigenlijk ook een steeds grotere troefkaart in handen aan het krijgen is”, merkt Maxim op nadat hij Dylan van Baarle heeft gezien in een interview dat Raymond met hem deed in Frankrijk. “Daar staat een man die heel veel vertrouwen uitstraalt, ondanks dat hij al weken geen koers heeft kunnen rijden”, stelt Maxim dan ook vast. Op wie je naast de Nederlanders en Belgen moet letten zaterdag, hoor je in de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.