Onfortuinlijke Puck Pieterse na lekke band: “Qua waardes had ik zilver moeten halen”
foto: Cor Vos
zondag 28 juli 2024 om 16:35

Onfortuinlijke Puck Pieterse na lekke band: “Qua waardes had ik zilver moeten halen”

Puck Pieterse kende een bijzonder ongelukkige mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse leek lange tijd op weg naar het zilver, maar een lekke band gooide roet in het eten. Een vierde plaats bleek vervolgens het hoogst haalbare. “Het gaat nu niet goed natuurlijk”, zei ze na afloop bij de NOS.

“Ik kan het niet echt onder woorden brengen. Misschien heb ik iets verkeerd geraakt. We wisten allemaal dat het risico op een lekke band er was, daarom reed ik met een noodle achterop. Dat is een extra kussen op de velg. Daardoor kon ik nog wel doorrijden, maar mijn voorsprong was weg. Ik hoopte nog met een voorsprong de pit in te rijden zodat ik nog aan kon sluiten, maar dat was niet het geval”, aldus Pieterse.

“Nog nooit lek gereden op mountainbike”
Nadat de 22-jarige alleskunner van wiel was gewisseld (een fietswissel is bij het mountainbiken niet toegestaan), herpakte ze zich knap en zette ze tevergeefs nog de achtervolging in op het brons. “Als de wedstijd een ronde langer was geweest, had ik het wel af kunnen maken. Qua waardes had ik hier gewoon zilver moeten halen. Als je merkt dat je dichterbij komt, moet je erin blijven geloven, want er kan veel gebeuren”, ging ze verder.

Voordat ze af te rekenen kreeg met die lekke band, leek Pieterse nog onbedreigd naar het zilver te rijden. “Ik reed prima. Ik heb ook nog nooit lek gereden op de mountainbike. Ferrand-Prévot reed per ronde wel 20 tot 30 seconden weg, maar daar kon ik mee leven. Ik ben gewoon steeds blijven rijden voor zilver”, besloot de vice-wereldkampioen in het veld, die na afloop troost vond bij het Nederlandse koningspaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.