zaterdag 29 juni 2024 om 18:48

Ongeloof bij dsm-firmenich PostNL na een-tweetje en gele trui: “Dit is het koersinstinct van Bardet”

Video Ongeloof en blije gezichten bij dsm-firmenich PostNL na de finish in Rimini, waar de ploeg met Romain Bardet de openingsrit van de Tour de France wist te winnen. Een hoofdrol was er voor Frank van den Broek, maar ook voor ploegleider Matt Winston, die Bardet de vrijheid gaf om aan te vallen op – wat later bleek – het beslissende moment. “Ons doel om voor dagsucces te gaan is er nog altijd en dat verandert nu niet”, aldus Winston in gesprek met WielerFlits.

“We hadden het doel om meteen onze stempel te drukken op de Tour”, begint de ploegleider van de Nederlandse ploeg. “Frank deed het heel goed door in de ontsnapping te zitten, hij deed goed werk daar. Romain voelde zich ook heel goed, op een van de laatste beklimmingen voelde hij dat hij de sprong kon maken. Toen vroeg ik of Frank wilde stoppen met rijden, om op Romain wilde wachten. Het kostte wat kracht tot de finish, maar ze hebben het geweldig gedaan.”

Met een ritzege, de gele trui, de groene trui en de witte trui kan de Tour al bijna niet meer stuk voor dsm-firmenich PostNL. Al wil Winston daar, ondanks de euforie, niet in meegaan. “We blijven er elke dag voor gaan”, zegt hij. “Ons doel om voor dagsucces te gaan is er nog altijd en dat verandert nu niet. We hebben dat vandaag laten zien door all in te gaan tot de finish.”

‘Geen typische rit voor Romain, maar hij leest de koers heel goed’
Ploeggenoot Oscar Onley was ook onder de indruk van Bardet en Van den Broek. “Met drie man gingen we voor een plek in de vlucht van de dag, dat lukte met Frank, en Romain voelde zich daarachter goed. Matt Winston gaf hem groen licht om te gaan, en we hadden Frank nog vooraan rijden om te helpen. Dat laat zien hoe goed het instinct is van Romain. Het was geen typische rit voor hem, maar hij leest de koers heel goed.”

“We zijn hier gekomen met ambities, met het doel om ritten te winnen. We zijn ook realistisch, want de Tour gaan we niet winnen. Daarom moeten we onze kansen pakken en dat is vandaag echt gebeurd”, vertelt de jonge Britse klimmer voor onze camera.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zijn de reacties na afloop van de derde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.