Ontspannen Remco Evenepoel denkt te weten waar Tadej Pogacar gaat aanvallen
foto: Cor Vos
zaterdag 12 oktober 2024 om 12:03

Ontspannen Remco Evenepoel denkt te weten waar Tadej Pogacar gaat aanvallen

Remco Evenepoel werkt zaterdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen af. De Belgische coureur moet in de Ronde van Lombardije opboksen tegen kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar. Evenepoel, die de voorbije dagen erg vermoeid was, denkt te weten waar de Sloveen de koers gaat openbreken.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Evenepoel verscheen met een glimlach voor de camera van Sporza. “Het is altijd fijn om hier te staan als de zon schijnt. Het Italiaanse publiek is altijd euforisch. Nog een keer alles geven en dan zit het seizoen erop. Het weer is ook perfect, zo zal ik niet bevriezen.”

“Ik denk dat het logisch is dat UAE de koers zal moeten dragen. Dat heeft Pogacar aan zichzelf te danken. Ik wil zo lang mogelijk volgen. Als dat niet lukt, wordt het een beetje de Tour-tactiek toepassen en eigen tempo rijden. De schade beperken. We willen verder proberen om steeds met twee of renners renners samen te blijven en in het defensief te zitten. Dat zal belangrijk worden in de finale.”

Podiumplek
“Ik verwacht dat de koers zal ontploffen op de Sormano. Het zou raar zijn mocht Tadej vroeger gaan. Hij heeft de power om daar iedereen af te rijden. Het is een inspanning van ruim 30 minuten. Daar moeten we klaar zijn voor een zware strijd. Daarna is het grotendeels bergaf tot het laatste knikje. Het wordt zaak om in de achtergrond een overtal te hebben, de organisatie op poten te zetten en wie weet keren we dan wel terug.”

De olympische kampioen hoopt zelf op een podiumplaats. “Ik ben tevreden als ik een goede koers rijd. Ik hoop elk jaar een beetje opschuiven in de ranking. Vorig jaar was ik negende, dus ik wil beter doen. We mikken op het podium, maar als ik het maximale geef, kan ik mezelf niets verwijten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.