Ook voor Wout van Aert was het afzien in de Spaanse hitte: “Maar het was een mooie dag”
Wout van Aert, in het wiel van ploegmaat Attila Valter - foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2024 om 19:22

Ook voor Wout van Aert was het afzien in de Spaanse hitte: “Maar het was een mooie dag”

Wout van Aert zal morgen in de vijfde etappe van de Vuelta a España niet meer rondrijden in de leiderstrui. De Belg van Visma | Lease a Bike moest de leiderstrui dinsdag afstaan in de eerste bergrit, maar kon onderweg nog wel genieten van de rode trui.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In de vierde etappe van Plasencia naar Pico Villuercas werden de renners niet alleen geconfronteerd met de nodige beklimmingen, maar ook met snikhete temperaturen. In de regio Extremadura steeg het kwik onderweg richting de veertig graden. “Het was vandaag echt bijzonder warm”, liet Van Aert na afloop weten via de organisatie van de Vuelta. “Ik denk dat iedereen daar last van had.”

“We kregen daardoor ook een gecontroleerd wedstrijdverloop, veel meer dan iedereen had verwacht. Red Bull-BORA-hansgrohe was echt bereid om de wedstrijd te controleren. Toen ik de top bereikte van de slotklim, zag ik dat ze de rit hadden gewonnen. Verder heb ik geen idee wat er op de laatste klim is gebeurd.”

Ondanks de verzengende hitte, kon Van Aert wel genieten van de rit. “Eerlijk gezegd was het een mooie dag. Veel renners kwamen naar me toe om me te feliciteren met mijn etappezege. Ik voelde me onderweg ook erg goed. Het was zeker makkelijker om vandaag de kilometers weg te malen na de overwinning van gisteren!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.