Openingsetappe GP Beiras prooi voor Edwin Avila
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 12 april 2019 om 16:58

Openingsetappe GP Beiras prooi voor Edwin Avila

Edwin Ávila heeft de openingsetappe van de GP Beiras e Serra da Estreia gewonnen. In Pinhel was de Colombiaan van Israel Cycling Academy de sterkste in de sprint. Francisco Campos eindigde tweede, Daniel Mestre werd derde. Ávila is tevens eerste leider.

De vierde editie van de GP Beiras in Portugal begon vandaag met een listige etappe, die naar verwachting zou uitdraaien op een massasprint met sterke puncheurs. Deze openingsrit leidde de renners van Vilar Formoso naar Pinhel. Vanuit Nederlands oogpunt is de deelname van Monkey Town-à Bloc interessant en namens Evo Pro Racing doet Wouter Wippert mee aan de driedaagse.

Kaspars Sergis, Anass Ait el Abdia en Luke Mudgway sloegen al vroeg in de etappe de handen ineen en pakten zo’n vier minuten voorsprong. Op het heuvelachtige parcours brak het peloton al vroeg uiteen en door het hoge tempo werd nog voor halfkoers de kopgroep weer ingerekend. De tweede groep slaagde er niet bij opnieuw aan te sluiten vooraan.

De winnaar moest dus worden gezocht in de voorste groep, die bestond uit zo’n zestig renners. In de slotfase probeerden enkele renners een massasprint te ontlopen, maar alles kwam weer bij elkaar. In de spurt trok Edwin Ávila dan aan het langste eind, voor Francisco Campos en Daniel Mestre. Voor de Colombiaan is dit zijn achtste profzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.