Mathieu van der Poel verrekt enkelbanden bij val in Lokeren, maar is onderweg naar Gieten
Mathieu van der Poel heeft na een valpartij in de beginfase van de Brico Cross in Lokeren geblesseerd op moeten geven. De Nederlander van Corendon-Circus kwam in een kuiltje ten val en moest met flinke pijn aan zijn enkel de cross verlaten. Van der Poel probeerde de cross nog voort te zetten, maar dat bleek niet meer mogelijk.
Update 17.50:
Philip Roodhooft, de manager van Corendon-Circus, vertelt op VTM dat de blessure bij Van der Poel mee lijkt te vallen. “Op dit moment ziet het er naar uit dat Van der Poel een verstuikte of gekneusde enkel heeft; dat eerder dan een breuk. Het is nog voorbarig om er verder wat over te zeggen, maar de eerste tekenen zijn positief.
Update 18.50:
Corendon-Circus laat in een persbericht weten dat er geen breuken geconstateerd zijn bij Van der Poel. In het ziekenhuis in Sint Niklaas werd geconstateerd dat de Nederlander zijn enkelbanden heeft verrekt. Hoelang de veldrijder uit de roulatie is, is nog niet bekend.
Update 20.50:
MVDP heeft op zijn Instagram-account van zich laten horen. De 23-jarige Europees kampioen veldrijden deelt in een stories zijn rechtervoet in een apparaat dat lijkt op een compressor. “Niets gebroken”, schrijft onze landgenoot. “Ik ben inmiddels onderweg naar Gieten (waar morgen de eerste Superprestige-cross plaatsvindt, red.). Als de pijn morgen dragelijk is, ga ik crossen.” Daarna deelt de veldrijder van Corendon-Circus een foto van zijn enkel, die het formaat van een tennisbal heeft.
Mathieu van der Poel injured his ankle in a small crash and has left the race Let’s hope he’s ok. pic.twitter.com/grNADRl5jT
— cyclocross24 (@cyclocross24) 13 oktober 2018
Zag er niet goed uit die foto.
En daarom som je precies het probleem van het veldrijden op.
De enige manier waarop ze het aantrekkelijk kunnen maken voor buitenlanders is om er een landencap (Ongeveer 8 of 10 per land) tegenaan te gooien.
Het probleem is simpel er komen nu eenmaal buiten Vlaanderen en NL geen toppers meer uit de landen als Zwitserland, Tsjechië, Italië etc. die eens wel de toppers hadden.
De oplossing is niet simpel, krijg die toppers maar eens + de belangstelling weer terug.
In de top10 altijd het zelfde beeld maximaal 1-2 "buitenlanders" een Duitser of Tsjech, that 's it.
Buitenlander is bijna een ieder die niet binnen een straal van 75 km om zeg Herentals woont. OK vd Haar woont er net iets buiten .
Efin, dit punt is al vaker gemaakt.
Is Veldrijden een sport dan?
Ik snap ook niet zo goed waarom er per se renners uit je eigen stukje aardkloot bij moeten zitten? Spannende koers is spannende koers, of die gasten nu uit Nederland, Belgie of China komen? Helemaal bij het veldrijden... Het is nou eenmaal een regionale sport, maar bevechten die jongens elkaar daar nou minder hard om? Ik heb er meer een probleem mee dat Van der Haar, Van Kessel, Aerts en Hermans allemaal voor dezelfde ploeg rijden (sky)...
Hopelijk zien we hem,nu het geen breuk blijkt te zijn binnen een week of twee terug.
En voor die chauvinistische Orangisten onder jullie,de volgende jaren zeker naar de dames beginnen kijken,het zal geen jaren duren of er is elke week een open Nederlands kampioenschap.
Wat de Nederlandse dames betreft: daar kunnen de Nederlandse heren een voorbeeld aan nemen want ze beginnen zo langzamerhand in elke sport wereldniveau te halen.
Het laatste zal voor een groot deel liggen aan de zeer geëmancipeerde Nederlandse samenleving. Overigens hebben de dames ook vaak de neiging om te choken tegen de wereldtop. Van der Poel is misschien Nederlandser dan je denkt?
Zeer geëmancipeerd? Volgens mij is nergens in de westerse wereld de arbeidsparticipatie onder vrouwen lager dan in Nederland, laat staan het percentage vrouwen in topfuncties in het bedrijfsleven dan wel in de politiek.
Subtiele manier om onze zuiderburen te beledigen, en ook nog eens helemaal niet correct. VDP doet lekker z'n eigen ding en wat ie leuk vindt. Als ie bang was voor concurrentie zou hij niet zijn gaan MTBen waar een Nino Schurter hem in elke Wereldbeker op achterstand rijdt.
Misschien moet je inderdaad, zoals anderen hier al suggereren, eens naar buiten komen en niet alles van achter je schermpje bekijken.
Als je naar de participatie kijkt (aantal personen dat werkt) dan doen de Nederlandse vrouwen het Europees gezien prima. Het is lager dan de NL man, maar Europees gezien vrij hoog. Deels komt dit wel door de relatief lage werkloosheid in NL.
Als je kijkt qua uren, dan is het niet best. Dat is alleen lager bij landen met hoge werkloosheid (bv enkele landen uit Zuid-Europa). Pas als je hier kijkt naar het relatieve verschil van de werkenden kijkt (gemiddeld aantal uren werkzame man vs gemiddeld aantal uren werkzame vrouw) staan we onderaan in Europa.
Bovenstaande houdt uiteraard ook in dat er nog stappen zijn te maken. Denk zelf dat het een cultureel ding is. In Nederland is parttime werken zeer geaccepteerd en vinden mensen het over algemeen raar als ouders met jonge kinderen beiden fulltime werken. Eerlijk gezegd zou ik, als we kinderen zouden hebben, ook niet willen dat zowel mijn vriendin als ik fulltime werken. En ik denk dat zij liever parttime gaat werken dan ik... dus dat probleem is makkelijker benoemd dan opgelost.
Het onvermogen van een nogal wat reageerders om deze knaap zijn eigen weg te laten bepalen is stuitend.
(eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat er nogal wat wielerflits stuurlui alleen maar op de wal staan en weinig meer van de wereld gezien hebben dan een tv scherm met rvv en tdf etc . )
k vond opmerking van Hamilton t.o. publiek over Vettel aardig: buitenstaanders hebben er geen idee van wat je moet doen, maar vooral moet laten om topsport te bedrijven!
en tav suprematie van nl dames in wielrennen op de weg .. daar moet ook een logische verklaring voor zijn ... (ik heb em overigens niet)
De tweede helft van je post biedt een reële verklaring: cultuur.
Ik vind het vooral een vrij minachtende opmerking richting het "klootjesvolk". Hoezo wij weten niet what it takes? Doe effe niet zo zielig.