Opleidingsploeg Soudal Quick-Step krijgt verder vorm voor 2025
foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2024 om 12:37

Opleidingsploeg Soudal Quick-Step krijgt verder vorm voor 2025

De opleidingsploeg van Soudal Quick-Step krijgt verder vorm voor 2025. Het Belgische continentale team heeft vandaag drie nieuwe renners aangekondigd: de Nederlander Joeri Schaper, de Belg Matthijs de Clercq en de Sloveen Erazem Valjavec. WielerFlits weet dat ook de Spaans kampioen bij de junioren Marc Zafra Coronellas de gelederen komt versterken aankomend seizoen.

Schaper is de opvallendste naam in de opleidingsploeg. De 18-jarige Nederlander maakt onderdeel uit van CyclingClassNL en eindigde dit jaar als derde in de Guido Reybrouck Classic, terwijl hij het EK als negende afsloot. De Noord-Hollander maakte als eerstejaars junior onderdeel uit van de opleidingsploeg van Parkhotel Valkenburg, maar vertrok dit seizoen al naar België om te rijden voor ACROG-Tormans.

Valjavec is dan weer de zoon van de Sloveense oud-prof Tadej Valjavec, die in het verleden voor onder meer Lampre en AG2r La Mondiale reed. Waar vader Valjavec meer een klassementsrenner was, lijkt zoon Valjavec meer een klassiekerrenner. Dit jaar werd hij derde in Kuurne-Brussel-Kuurne en tweede in Parijs-Roubaix voor junioren. De Clercq onderscheidde zich dan weer met zeges in verschillende Belgische eendagskoersen op nationaal niveau.

In de komende weken wordt Marc Zafra Coronellas nog aangekondigd door het opleidingsteam. Zafra is de huidige juniorenkampioen in Spanje en eindigde als tweede op het Catalonische kampioenschap tijdrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.