Optimisme bij BORA-hansgrohe: “Primoz Roglic was de derde beste vandaag”
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 19:56

Optimisme bij BORA-hansgrohe: “Primoz Roglic was de derde beste vandaag”

BORA-hansgrohe en Primoz Roglic beleefden een tumultueuze dag in de Tour de France woensdag. De Sloveen kwam als vierde over de streep na een ongelukkige val in de absolute slotfase, maar verloor geen tijd ten opzichte van Remco Evenepoel. “We zien een positieve trend”, vertelde sportief directeur Ralf Aldag aan ITV Sport.

Roglic zag er op de eerste zware beklimming van de dag nog zeer goed uit. De Sloveen kon aansluiten bij Jonas Vingegaard en samen probeerden ze de schade ten opzichte van Tadej Pogacar te beperken. Wat later leek het echter dat Roglic zichzelf had opgeblazen, waarna hij Vingegaard moest laten gaan en uiteindelijk Evenepoel bij hem kwam.

De twee reden samen naar de finish, tot Roglic tegen de grond ging. “Hij gleed uit. Hij zei dat hij misschien wat te veel aan de binnenkant van de bocht zat. Hij zat weer snel op de fiets. Hij heeft wat schaafwonden, maar hij is niet te hard gevallen. Hij is oké. Het is absoluut terecht dat hij in dezelfde tijd is gezet als Remco Evenepoel.”

“Jammer dat hij niet kon sprinten voor die derde plaats en die bijhorende bonificatieseconden. Hij was de derde beste in koers vandaag”, ging Aldag verder. “Jonas en Tadej waren vandaag exceptioneel. We zien bij Primoz een positieve trend. Daar kunnen we blij mee zijn.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine
1 Reacties
10 juli 2024 20:37
Goeike Rolf! :-) Derde beste man in koers was natuurlijk (opnieuw) Remco. Roglic hing zoals gewoonlijk vooral in het wiel en ging dan nog over zijn toeren. Die gelijke tijd is een regelrechte schande.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.