Vuelta 2024: Zesde etappe start in… een supermarkt
Sepp Kuss met sponsor Carrefour op zijn rode leiderstrui - foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2024 om 09:55

Vuelta 2024: Zesde etappe start in… een supermarkt

De Franse supermarkt Carrefour is in 2024 voor het twaalfde jaar op rij sponsor van de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje. En dat wordt gevierd, laat de supermarktketen weten in een persbericht. De zesde etappe van de Vuelta a España zal namelijk van start gaan middenin een Carrefour-supermarkt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De zesde rit van de Vuelta van dit jaar begint in Jerez de la Frontera, in de regio Andalusië.  De exacte startlocatie betreft dus een Carrefour-supermarkt in de stad. In het persbericht staat dat meer dan vierhonderd werknemers van Carrefour betrokken zullen zijn bij de voorbereidingen op een ‘uniek en origineel evenement, dat de wielergeschiedenis in zal gaan’. De renners zullen ook daadwerkelijk een stukje door de versierde winkel heen fietsen, klinkt het.

Carrefour is overigens niet alleen sponsor van de rode trui in de Ronde van Spanje voor mannen, maar ook hoofdsponsor van de Vuelta voor vrouwen: de Vuelta España Femenina by Carrefour.es.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.