Oud-wereldkampioen scratch Irvine (30) beëindigt carrière
Irvine als renner van UnitedHealthcare- Foto: Sirotti
dinsdag 5 januari 2016 om 16:54

Oud-wereldkampioen scratch Irvine (30) beëindigt carrière

Martyn Irvine zet al op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. De Ier, die zowel op de weg als op de baan actief was, staakt de strijd om zich terug te knokken naar zijn oude niveau. Irvine boekte zijn grootste succes bij het WK baanwielrennen van 2013 in Minsk, waar hij goud pakte op de scratch en zilver op de individuele achtervolging.

Irvine, die bij valpartijen de voorbije jaren een hele reeks aan blessures overhield, spreekt van een natuurlijk moment om te stoppen. “Het afgelopen jaar heb ik onder mijn kunnen gepresteerd”, schrijft hij in zijn blog. “Frustratie kreeg de overhand en ik werd er ziek van om alleen maar mee te fietsen. Maar begrijp me niet verkeerd, de beslissing om te stoppen was niet makkelijk.”

Op de baan veroverde Irvine ook medailles op een EK, bij wereldbekerwedstrijden en de Commonwealth Games. Op de weg waren een ritzege in de An Post Ras (2.2) en een zilveren en bronzen medaille op het Iers kampioenschap tijdrijden zijn beste resultaten. Irvine reed twee seizoenen voor het ProContinentale UnitedHealthcare. In 2015 stond hij bij het continentale Madison Genesis onder contract.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2016 16:57
Toch jammer als je dan zo'n foto bij je artikel krijgt waarbij de focus op alles behalve jezelf ligt ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.