Pantano juicht in ingekorte slotrit Zwitserland, eindzege voor Lopez
De ingekorte slotrit van de Ronde van Zwitserland is op het palmares bijgeschreven van Jarlinson Pantano (IAM Cycling). De Colombiaan was de snelste uit een groep van vijf. Leider Miguel Angel Lopez toonde zich op de Flüelapass, maar zag in de afdaling een viertal terugkeren. De Astana-renner verzekerde zich door zijn sterke optreden van de eindoverwinning.
Harde openingsfase
De ingekorte etappe kende een razende beginfase. Iedereen wilde in de vlucht van de dag zitten. Maximiliano Richeze, Magnus Cort Nielsen en Jasper Stuyven trokken ten aanval. Astana zag dat wel zitten en controleerde het drietal. Aan de voet van de Flüelapass bedroeg de voorsprong een kleine minuut. Stuyven hield het langst stand op kop. David Lopez nam even verderop het commando over van de Belg.
Klassementsmannen openen het bal, Kelderman komt tekort
In het peloton trok BMC vervolgens het tempo de hoogte in. Dit leek in dienst van Tejay van Garderen, maar Darwin Atapuma besloot zelf te demarreren. Een poging die snel gecounterd werd door de favorietengroep. Simon Spilak, Rui Costa en Jarlinson Pantano waren de eerste klassementsrenners die de knuppel in het hoenderhok gooiden. Leider Miguel Angel Lopez voelde zich genoodzaakt in de tegenaanval te gaan, evenals Tejay van Garderen. Vier kilometer voor de top moest Wilco Kelderman lossen uit de achtervolgende favorietengroep. Hij eindigde nog wel op achtste plek in het eindklassement.
Lopez heerst bergop
Aan kop maakten Lopez, Van Garderen en Pantano zich los. Het tempo vond Superman Lopez te langzaam, waarna hij iedereen zijn hielen liet zien. Met een halve minuut voorsprong rondde de voormalig winnaar van de Ronde van de Toekomst de top, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. In de afzink keerden vier achtervolgers (Pantano, Van Garderen, Chernetckii en Izagirre) terug. In de straten van Davos toonde Pantano aan dat hij de snelste sprint in de benen had. Chernetckii kwam als tweede over de streep.
Waar ligt bij jou de grens tussen Topper en Middelmatige renner.
In mijn beleving zijn alleen Froome, Contador en Sagan echte toppers. Iets mindere renners vind ik nog geen middelmaat. Middelmatige renners rijden voor plek 15 t/m 25 in de Tour. Zeg maar nivo Maxime Montfort
rahimns - 19 juni 2016 om 19:16
Wat een negativiteit weer… jongen is net 25 maar hij kan er helemaal niets van en het gaat nooit wat worden. Wacht nou eens met oordelen.
Tot wanneer moeten we wachten? Zijn 35-ste?
Als je vijf jaar bij een timmerbedrijf werkt, mag je toch een keer verwachten het een keer alleen te kunnen. Die focus op zn binnenblad hoort er ruim van tevoren te zijn, met salaris heb ik niks, maar neem aan dat ie meer dan Jan Modaal verdient en daar een stukje gedegenheid tegenover mag zetten, ook al is ie "pas" 25. Maar sorry, het ging over Pantano, mv is Pantani.
MA Lopez is pas 22 jaar...
En dan zijn er nog een berg oranje kerels die wat mij betreft weer prachtig kleur hebben gegeven aan deze ronde. Als je geen kopman hebt die voor een hoge notering meedoet ga je gewoon lekker vaak in de aanval en heb je een gelukkige Tolhoek met een blauwe trui en een wederom sterke Weening met een etappe.
ik zag dat je officieel fan ambassador bent, misschien kijk jij ook door een gekleurde bril
in eerdere posts heb ik kelderman vergeleken met wellens en ik denk dat ik een fout heb gemaakt. begrijp me goed, ik ben nl-er en alleen al op basis daarvan wens ik wilco het tienvoudige van wellens aan successen toe.
Maar wellens is een coureur die zich vaak midden in de strijd werpt met ontsnappingen en aanvallen, die vaak mislukken maar soms glorieus slagen. als wellens in beeld komt ga ik als wielerfan op het puntje van mijn stoel zitten. Zo doende is wellens zichzelf ook tegengekomen in het rondewerk en heeft daaruit zijn conclusies getrokken.
Kelderman is de wielrenner die internationaal een grote toekomst wordt voorspeld. Maar door zijn manier van koersen en de koersen die hij rijdt blijft het vooral bij grote potentie en weinig resultaten, haast alsof het een eerste editie actionfigure is dat je uit zuinigheid liever in de verpakking laat zitten. Ik wil hem zien koersen, zien aanvallen en verliezen, zien zwabberen omdat ie er alles heeft uitgeperst om voorop te blijven.
"misschien kijk jij ook door een gekleurde bril"
Understatement van het jaar!
Ik zou Kelderman het advies geven me volledig op 1-daags wedstrijden en tijdritten te focussen en mogelijk korte rittenkoersen. Ook voor bescherming van hemzelf.
Aan LJ, buig ff je strategie voor de tour om. Focus op ritwinst en sprintetappes met Groenewegen. Ipv kansloos voor een top-20 rijden met Kelderman...
Maar dan zo'n Schipperaar die wielrennen vergelijkt met in loondienst zijn bij een timmerbedrijf.... pffff....
Trouwens, stuur je het management nog wel even een invoice voor je advies?
Lijkt mij sterk dat hij zo veel gaat verbeteren naar de Tour de France toe om een rol te spelen.
Met een verkoudheidje hier, een dopinggeval daar, een waaiertje daartussen en een Metzcrash is het desondanks nog steeds iemand die voor top 10 en wit mee kan strijden in de tour, ik denk dat hij toch beter deze route kan aangaan ipv ineens alles om te gooien. Aanvaller worden is iets dat hem tijd en verandering van mindset kost, dat doe je niet zomaar.
Wat betreft Kelderman. Ik ben het wel eens met de "kritiek". Het gaat hier om een moment opname, maar als je zijn resultaten wat dieper analyseert zie je dat hij in 2012 al een aantal top 10 plekken bij elkaar rijd in het kortere ronde werk. Bijvoorbeeld een 8e plek in de Dauphine achter een veel beter deelnemersveld met o.a. Wiggins, Froome en Evans. De afgelopen jaren komt hij niet veel verder dan dat en wordt hij hier weer 8e. Alleen zitten we nu wel in 2016 - 4 jaar later. Dat is niet negatief maar zijn gewoon de feiten. Even afwachten hoe hij in de Tour gaat presteren maar ik zou het anders aan gaan pakken als ik hem was.