Parcours Ronde van Lombardije gewijzigd na helse weersomstandigheden in Italië
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2024 om 14:52

Parcours Ronde van Lombardije gewijzigd na helse weersomstandigheden in Italië

Het parcours van de Ronde van Lombardije is gewijzigd. De organisatie heeft besloten om zowel in de openingsfase als in de finale van de Italiaans eeendagskoers een aantal zaken te wijzigen. Die beslissing is gemaakt na de helse weersomstandigheden, zoals aardverschuivingen en overstromen, in het noorden van Italië.

Het hing al in de lucht, maar nu is het ook officieel. Het parcours van de Ronde van Lombardije zal er anders uitzien door helse weersomstandigheden. Concreet gaat het om een punt na een kleine 40 kilometer. Daar zullen de renners afslaan richting Albino, en niet richting Gazzaniga. De beklimming van de Passo di Ganda wordt vervangen door die van de Selvino. Na de beklimming van de Selvino wordt het oorspronkelijke parcours hervat.

Vanwege het risico overstromingen van het Comomeer wordt het laatste deel van het monument ook aangepast. De finishlijn zal niet op de Lungo Lario Trento liggen, maar in Viale Felice Cavallotti. De totale afstand van de Ronde van Lombardije zal nu 255 kilometer bedragen, net iets meer dan aanvankelijk gepland. De starttijden blijven ongewijzigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.