‘Parelvisser’ Stijn De Bock (25) krijgt profkans
vrijdag 30 november 2018 om 12:12

‘Parelvisser’ Stijn De Bock (25) krijgt profkans

Stijn De Bock, die net als Olympisch kampioen Greg Van Avermaet deel uitmaakt van het trainingsgroepje De Parelvissers, wordt in 2019 prof. De Waaslander mag aan de slag bij het Engelse Continentale Canyon dhb p/b Bloor Homes, de opvolger van Canyon-Eisberg.

De Bock reed de voorbije twee jaar als elite zonder contract voor het Belgische Cibel-Cebon, ook al een Continentaal  team. De Zelenaar kende zijn beste zomer in 2017, het jaar waarin hij Belgisch kampioen bij de elite zonder contract werd. Daarnaast pakte hij toptienplaatsen in de Memorial Vanconingsloo, de Nederlandse Kernen Omloop en de Antwerpse Havenpijl.

Volgend jaar kan hij dus voor het eerst aan de slag als prof. Dat doet hij in het shirt van Canyon dhb p/b Bloor Home. In het team rijdt trouwens nog een tweede landgenoot met een profcontract, de 20-jarige Alex Colman.

Stijn De Bock ondertekende een contract voor één seizoen en begint de competitie met de Trofeo’s in Mallorca. Ook in de wedstrijden van de Belgische Napoleon Games Cycling Cup heeft het team sowieso startrecht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.