Parijs 2024: Australië vervangt zwaar geblesseerde Luke Plapp voor Ben O’Connor
O'Connor won begin dit jaar een bergrit in de UAE Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2024 om 13:36

Parijs 2024: Australië vervangt zwaar geblesseerde Luke Plapp voor Ben O’Connor

Australië laat deze week Ben O’Connor invliegen naar Parijs om deel te nemen aan de wegwedstrijd op de Olympische Spelen 2024. De 28-jarige ronderenner vervangt Luke Plapp. De jonge Australiër was ijzersterk op weg in de tijdrit, maar kwam na het eerste tussenpunt keihard ten val. Hij gaf op en moest nog dezelfde avond een buikoperatie ondergaan.

Bij de Australiërs was Plapp voorzien om samen met Simon Clarke een ondersteunende rol te bieden aan kopman Michael Matthews, een van de outsiders voor olympisch goud. O’Connor moet nu hetzelfde gaan doen. “Ben heeft sterk gepresteerd dit seizoen en is momenteel in topvorm”, legt voormalig baantopper Anna Meares uit, die Chef de Mission is bij de Australiërs.

“Zijn talent en veelzijdigheid geven onze ploeg opties in verschillende koersscenario’s. Dat is van grote waarde in een koers die minder atleten per land heeft en het gebruik van oortjes verbiedt”, zegt de Australische. Officieel vervangt O’Connor zijn landgenoot op basis van medische gronden. Normaal móet iemand die de tijdrit rijdt, ook de wegrit rijden. Bij Zwitserland treedt hetzelfde probleem op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.