Parijs 2024: Belgisch kwartet verbreekt opnieuw Belgisch achtervolgingsrecord
Bondscoach Kenny De Ketele ziet zijn ploeg opnieuw een record rijden - foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2024 om 19:55

Parijs 2024: Belgisch kwartet verbreekt opnieuw Belgisch achtervolgingsrecord

De Belgische ploeg heeft nog een keer het Belgisch record op de ploegenachtervolging scherper gezet tijdens de Olympische Spelen in Parijs. In de series werd de toptijd van maandag verbeterd.

België kwam in de series uit tegen Nieuw-Zeeland, met bekende namen als Aaron Gate en Campbell Stewart. Namens België waren Lindsay De Vylder, Fabio Van den Bossche, Tuur Dens en Noah Vandenbranden in de baan. De Nieuw-Zeelanders wonnen de heat in een tijd van 3:43.776 minuten, terwijl de Belgen de tijd stilzetten na 3:45.685 minuten.

Dat was voor België niet genoeg voor een plaats in de bronzen finale, maar het kwartet liet wel een nieuw nationaal record noteren. Maandag verpulverden de Belgen al het record met bijna vier seconden. Die tijd, 3:47,232 minuten, werd een dag later dus al uit de boeken gereden.

Wereldrecord
België mag zich nu opmaken voor de strijd om de 7e en 8e plaats, die voor woensdag op het programma staat. Daarin treft het Canada. Dan strijdt Groot-Brittannië ook om het goud met Australië, dat in de series Filippo Ganna’s Italië versloeg met een nieuw wereldrecord: 3:40.730 minuten. Italië rijdt in de bronzen finale tegen Denemarken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.