Parijs 2024: Belgisch kwartet verpulvert Belgisch record ploegenachtervolging
Tuur Dens op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2024 om 17:55

Parijs 2024: Belgisch kwartet verpulvert Belgisch record ploegenachtervolging

De Belgische ploeg heeft een Belgisch record op de ploegenachtervolging gereden op de Olympische Spelen in Parijs. In de kwalificatiereeks werd het oude record met bijna vier seconden verbroken.

De Belgische ploeg werd gevormd door Lindsay De Vylder, Fabio Van den Bossche, Tuur Dens en Noah Vandenbranden, die in de achtervolgingsploeg Robbe Ghys vervangt. In de kwalificatieserie, waar de acht beste landen zich plaatsen voor het vervolg van het toernooi op dinsdag, kwam dit viertal tot een tijd van 3:47.232 minuten.

Dat betekende een verbetering van het Belgisch record met bijna vier seconden. Het oude Belgische record bedroeg 3:51.186 minuten, in februari 2023 verreden tijdens de Nations Cup-wedstrijd in Jakarta. Destijds stonden behalve de olympiërs De Vylder en Dens ook Gianluca Pollefliet en Thibaut Bernard aan het vertrek.

Nieuw-Zeeland
Uiteindelijk leverde de nieuwe Belgische recordtijd de nationale ploeg de zevende plaats op. Dat betekent dat de Belgen hooguit de bronzen medaille nog kunnen pakken; alleen de beste vier ploegen van de kwalificatie komen in aanmerking voor goud en zilver. In de volgende stap naar een medaille treft de Belgische ploeg Nieuw-Zeeland, dat als in een eindtijd van 3:45.616 minuten als zesde werd geklasseerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.