Parijs 2024: Luke Plapp ondergaat buikoperatie na harde val in tijdrit
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 juli 2024 om 08:25

Parijs 2024: Luke Plapp ondergaat buikoperatie na harde val in tijdrit

Luke Plapp was zaterdag goed bezig tijdens de olympische tijdrit in Parijs. Net na het eerste tussenpunt ging hij echter hard onderuit, waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. Hij is nadien voor onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis, waar bleek dat een buikoperatie nodig was. Inmiddels is Plapp onder het mes geweest. Dat heeft het Australische team laten weten in een persbericht.

Plapp zette bij het eerste tussenpunt (na 13,1 kilometer) een tijd van 14 minuten en 40 seconden neer. Enkel Wout van Aert deed daar op dat moment beter en nadien zouden uitsluitend Filippo Ganna en Remco Evenepoel nog onder zijn tijd duiken. Plapp leek dus mee te kunnen strijden voor een topklassering, maar net na het eerste tussenpunt viel hij. De Australiër was zeker niet de enige renner die ten val kwam. Door het natte en spekgladde wegdek gleden meer renners weg.

“De 23-jarige wielrenner Lucas Plapp heeft zaterdagavond een buikoperatie ondergaan in een ziekenhuis in Parijs, nadat hij in regenachtige omstandigheden gevallen is tijdens de individuele tijdrit voor mannen”, klinkt het in het persbericht van het Australische team. “Plapp gleed onder een hek kort nadat hij het eerste tussenpunt was gepasseerd, na ongeveer 14 van de 32 kilometer. Zijn ouders en een Australische teamdokter waren bij hem in het ziekenhuis.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.