Parijs 2024: Marlen Reusser niet op tijd hersteld voor Spelen, ook mountainbikester Jolanda Neff ontbreekt
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 12:38

Parijs 2024: Marlen Reusser niet op tijd hersteld voor Spelen, ook mountainbikester Jolanda Neff ontbreekt

Marlen Reusser zal niet meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft ze via de sociale media van haar ploeg SD Worx-Protime laten weten in een videoboodschap. De Zwitserse kampt met een ‘postinfectieus syndroom’. Jolanda Neff, die in Tokyo nog goud behaalde op de mountainbike, is er vanwege gezondheidsproblemen ook niet bij.

“Helaas moet ik bekendmaken dat ik niet mee kan doen aan de Olympische Spelen in Parijs”, begin Reusser. “Ik kamp met een zogenoemd postinfectieus syndroom die veroorzaakt is door een virale infectie. Ik heb daardoor de laatste weken niet kunnen trainen. Het is nog steeds zwaar en ik ben niet in staat om aan deze wedstrijd deel te nemen.”

“De oorzaak van het syndroom is onduidelijk en ik kan het niet ophelderen. In februari heb ik corona gehad, waarna ik gevallen ben in de Ronde van Vlaanderen, waarbij ik breuken opliep in mijn gezicht en tanden. In mei heb ik een operatie en meerdere virale infecties gehad, daar ben ik nog steeds niet van hersteld.”

Reusser mist dus de Olympische Spelen, maar hoopt wel op tijd klaar te zijn voor haar volgende grote doel: de WK in haar eigen Zwitserland. De tijdrit vindt plaats op 22 september, de wegwedstrijd op 28 september. “We doen er nu alles aan om op tijd te herstellen. Of dat gaat lukken, is afwachten. Maar ik ga er alles aan doen.”

Jolanda Neff ontbreekt ook
Voor Zwitserland is er nog een domper in aanloop naar de Olympische Spelen. Mountainbikester Jolanda Neff kan haar in Tokyo behaalde titel namelijk niet verdedigen. De 31-jarige renster kampt met ademhalingsproblemen en geraakt, net als Reusser, niet op tijd klaar voor de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.