Parijs 2024: Nicky Degrendele plaatst zich voor kwartfinale Keirin
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2024 om 22:00

Parijs 2024: Nicky Degrendele plaatst zich voor kwartfinale Keirin

Nicky Degrendele zien we donderdag terug in het Keirin-toernooi tijdens de Olympische Spelen van Parijs. De wereldkampioene van 2018 plaatste zich voor de kwartfinales. De andere Belgische, de pas 20-jarige Julie Nicolaes, werd in de voorronde uitgeschakeld.

Degrendele won haar voorronde door de vice-wereldkampioene van 2021 en 2022, Mina Sato, de Nederlandse Steffie van der Peet en Kelsey Mitchell, de olympisch kampioene sprint van Tokio, te verslaan. Daarmee kwalificeerde de Belgische zich rechtstreeks voor de kwartfinales.

Nicolaes eindigde vijfde in haar voorronde, maar kreeg in de herkansingen de kans om nog een keer in actie te komen. Het jonge sprinttalent werd derde en greep daarmee naast een plaats in de kwartfinale. Overigens was er veel te doen om die wedstrijd, waar de bel voor de laatste ronde pas bij de finish klonk. Aan de uitslag veranderde dat niets.

De kwartfinales van de Keirin met Degrendele staan voor donderdag om 17.18 uur op de planning. Daarin komt ze in de eerste heat uit tegen tweevoudig wereldkampioene Lea Friedrich, de Nederlandse Steffie van der Peet en de wereldkampioene van 2023 Ellesse Andrews. Later op de avond worden ook de halve finales en de finale verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.