Parijs 2024: Onduidelijkheid rond Daniel Felipe Martinez, deelname olympische tijdrit onzeker
foto: Cor Vos
woensdag 24 juli 2024 om 19:01

Parijs 2024: Onduidelijkheid rond Daniel Felipe Martinez, deelname olympische tijdrit onzeker

Groot nieuws in de Colombiaanse wielerwereld: Daniel Felipe Martínez zou zich namelijk afgemeld hebben voor de individuele tijdrit op de Olympische Spelen. Dat melden meerdere wielermedia uit het Zuid-Amerikaanse land. Om welke reden Martínez zich heeft afgemeld, wordt door die partijen tegengesproken. De wegrit op 3 augustus zou hij dan weer wel rijden.

Volgens Revista Mundo Ciclistico heeft Daniel Felipe Martínez recent van zijn ploeg Red Bull-BORA-hansgrohe gehoord dat hij volgende maand de Vuelta a España gaat rijden. Die ronde begint op zaterdag 17 augustus. Om zich optimaal voor te bereiden op de Vuelta zou hij de olympische tijdrit in Parijs van aankomende zaterdag overslaan. Martínez zou zich komende week wel melden in Frankrijk om samen met Santiago Buitrago de wegwedstrijd te rijden.

Antena2 heeft andere informatie gehoord in de zaak-Martínez. Er zouden zich administratieve problemen hebben voorgedaan, waardoor de 28-jarige klimmer niet op tijd naar Frankrijk kan afreizen. Volgens een Antena2-journalist heeft Martínez zijn paspoort afgegeven aan de Canadese ambassade, omdat het tweeluik in Québec en Montréal op zijn programma staat, en heeft hij zijn paspoort nog niet terug. Dat zou de reden zijn waarom hij de tijdrit moet missen, maar wel de wegrit kan rijden op zaterdag 3 augustus.

Vanuit de Colombiaanse wielerbond wordt snel duidelijkheid verwacht. Martínez, eerder dit jaar nog tweede in de Giro d’Italia achter Tadej Pogačar, moest in 2021 de Olympische Spelen in Tokio missen vanwege een positieve coronatest.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.