Parijs 2024: Remco Evenepoel pakt als tweede wegrenner ‘olympische dubbel’
zaterdag 3 augustus 2024 om 17:39

Parijs 2024: Remco Evenepoel pakt als tweede wegrenner ‘olympische dubbel’

Remco Evenepoel heeft nog maar eens wielergeschiedenis geschreven. Een week na zijn glorieuze triomf in de individuele tijdrit pakte hij met groot vertoon van macht de titel in de wegrit. Hij werd daarmee de eerste man die dit huzarenstukje voor elkaar bokste.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In 2000 deed Leontien van Moorsel het Evenepoel voor. In Sydney won de Nederlandse zowel de wegrit als de tijdrit voor vrouwen. Overigens won Van Moorsel tijdens die Olympische Spelen ook nog een gouden (individuele achtervolging) en een zilveren (puntenkoers) medaille op de baan. Evenepoel is tevens samen met Van Moorsel de enige die alle vier grote internationale kampioenschappen heeft weten te winnen.

Evenepoel is de eerste man die op de twee wegdisciplines, de tijdrit en de wegrit, goud pakt. Op beide disciplines een medaille pakken deden er echter al meer. Jan Ullrich kreeg het in 2000 voor elkaar. Hij won de wegwedstrijd en werd tweede in de tijdrit. Fabian Cancellara won op de spelen van Beijing 2008 dan weer de tijdrit, waarna hij tweede werd in de wegrit (na diskwalificatie van Davide Rebellin).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.