Pascal Eenkhoorn: “Hoop bij Soudal Quick-Step weer beste versie van mezelf te zijn”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 21 augustus 2024 om 12:51

Pascal Eenkhoorn: “Hoop bij Soudal Quick-Step weer beste versie van mezelf te zijn”

Dat Pascal Eenkhoorn in 2025 en 2026 zal uitkomen voor Soudal Quick-Step, kon u eerder al lezen op deze site. De Belgische formatie heeft de transfer vandaag nu echter ook met de buitenwereld gedeeld. De 27-jarige Nederlander komt over van Lotto Dstny.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In juni wist WielerFlits al te melden dat Eenkhoorn Lotto Dstny aan het einde van dit seizoen zal verlaten voor een tweejarig dienstverband bij Soudal Quick-Step. De voormalig Nederlands kampioen kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Lotto Dstny, nadat hij de vijf jaar daarvoor koerste voor Jumbo-Visma en voorgangers.

Eenkhoorn kan niet wachten om zijn debuut te maken voor de ploeg van teammanager Patrick Lefevere. “Ik ben erg enthousiast om me bij de ploeg te voegen. Soudal Quick-Step is een van de grootste en meest succesvolle ploegen in het peloton. Het team heeft een enorme impact gehad op de wielerwereld en kan terugblikken op een ongelofelijke geschiedenis. Ik heb altijd al met bewondering gekeken naar de ploeg.”

“Ik kijk uit naar de zeer professionele omgeving en het topmateriaal. Ik hoop dat we samen goede resultaten zullen behalen en dat ik terug kan keren naar de beste versie van mezelf”, klinkt het ambitieus.

Lefevere: “Pascal is iemand die nooit opgeeft”
“We zijn blij dat we Pascal mogen verwelkomen. Hij is een zeer sterke renner. Iemand die hard werkt en nooit opgeeft, vecht tot de laatste druppel energie”, is Lefevere vol lof. “We hebben er vertrouwen in dat hij met deze mentaliteit hier meteen zijn plek zal vinden. Op 27-jarige leeftijd is hij nog steeds een jonge renner die veel mooie dingen kan laten zien. We hopen dat hij dat – als lid van onze ploeg – de komende twee jaar ook zal doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.