Pascal Eenkhoorn maakt transfer naar Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 juni 2024 om 16:08

Pascal Eenkhoorn maakt transfer naar Soudal Quick-Step

Pascal Eenkhoorn is de volgende renner die Lotto Dstny verlaat aan het einde van 2024. In de WielerFlits Podcast werd het nieuws naar buiten gebracht dat de Nederlands kampioen van 2022 de komende twee jaar uitkomt voor Soudal Quick-Step.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In navolging van Victor Campenaerts, die komende winter de overstap maakt van Lotto Dstny naar Visma | Lease a Bike, zoekt dus ook de 27-jarige Eenkhoorn andere oorden op. Hij kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het Belgische team, nadat hij de vijf jaar daarvoor koerste voor Jumbo-Visma en voorgangers.

“Daar waar Campenaerts níet naar Soudal Quick-Step gaat, daar gaat Eenkhoorn dat wel doen”, vertelt hoofdredacteur Maxim Horssels in de podcast. Verslaggever Youri IJnsen vult aan. “Hij gaat voor twee jaar naar Soudal Quick-Step. Dat is een mooie ploeg voor hem. Hij wilde destijds weg bij Jumbo-Visma om uit het knechten-stramien getrokken te worden. Lotto Dstny was toen een logische keuze, maar het verloopt daar niet helemaal vlekkeloos achter de schermen.”

“Eenkhoorn wil zijn ding blijven doen in het voorjaar. Als er een ploeg is waar dat zou kunnen, is dat Soudal Quick-Step. Die zijn al een paar jaar toe aan een verjongingskuur in die voorjaarskern”, aldus Youri, die in de kersverse WielerFlits Podcast nog meer transfergeruchten deelt.

Luister de WielerFlits Podcast over de transfer van Pascal Eenkhoorn (vanaf 06.10)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.