Patrick Evenepoel na gouden plak van Remco: “Blijkbaar heeft hij een harde kop”
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2024 om 19:05

Patrick Evenepoel na gouden plak van Remco: “Blijkbaar heeft hij een harde kop”

Zondag kon na het wereldkampioenschap tijdrijden in Zürich feest worden gevierd in het kamp van Evenepoel. Vader Patrick was dolgelukkig na de zege van zijn zoon. Waar de bezorgdheid om het welzijn van zijn zoon altijd aanwezig is, was hij trots op zijn prestatie. “Als vader ben ik blij dat hij heelhuids binnenkomt”, spreekt Patrick Evenepoel in gesprek met Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Die afdaling was toch tricky”, aldus Patrick Evenepoel. “Als vader ben ik blij dat hij heelhuids binnenkomt. Daar in die afdaling geen risico, dat mag. Hij wint en dat is geweldig. Wij zijn altijd trots natuurlijk.” Zo duren de successen van Remco in 2024 voort. Na twee gouden medailles op de Olympische Spelen wint hij in Zürich zijn twee wereldtitel op de weg.

Toch leek het vlak voor de start even mis te gaan. De ketting van de fiets van Remco viel eraf, waardoor het even flinke chaos was. “Het is hetzelfde als met de Olympische Spelen toen hij lek reed. Ik vond dat hij nu nog rustig bleef en dat is maar goed ook”, blikt vader Patrick terug op het moment. Ondanks de tegenslag reed Remco soeverein naar de overwinning. Patrick: “Blijkbaar heeft hij een harde kop.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.