Patrick Lefevere over ’tamelijk directe’ Remco Evenepoel: “Hij neemt zijn ploegmaats te vaak in bescherming”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 oktober 2024 om 08:54

Patrick Lefevere over ’tamelijk directe’ Remco Evenepoel: “Hij neemt zijn ploegmaats te vaak in bescherming”

Patrick Lefevere vindt dat Remco Evenepoel zijn ploegmaats te vaak in bescherming neemt. Dat heeft de manager van Soudal Quick-Step gezegd in zijn nieuwe column in Het Nieuwsblad. Lefevere vindt dat Evenepoel na de koers meteen moet benoemen wat goed was, maar ook zeker wat niet goed was. “We moeten meer tijd maken voor feedback.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Lefevere begint zijn column door het kort over de beperkte ambities van Evenepoel te hebben in de Ronde van Lombardije. “Remco klinkt ook niet strijdvaardig als hij zegt dat alleen maar de finish halen in Lombardije een succes is, maar daar heb ik wel begrip voor. Ik som het lijstje nog een keer op: Parijs-Nice, revalidatie na de val in de Ronde van het Baskenland, Dauphiné, Tour, Olympische Spelen, WK…”

“Altijd en overal met persconferenties voor en na”, voegt Lefevere er nog aan toe. “Logisch dat de rek er nu uit is. Neem er de Giro en de Vuelta van vorig seizoen bij en de conclusie is dat Remco al twee jaar op een rollercoaster zit die nauwelijks stilvalt.”

‘Remco is tamelijk direct, maar neemt zijn ploegmaats nog te vaak in bescherming’
Lefevere vindt het dus zeker niet abnormaal dat het stilaan op is bij Evenepoel. De manager is dan ook al bezig met het volgende seizoen, samen met zijn rechterhand. “Donderdag hebben Jurgen Foré en ik samengezeten met hem om het seizoen te evalueren en te bekijken waar we volgend jaar nog beter kunnen doen.”

“Het past in ons voornemen om meer tijd te maken voor feedback. Binnen onze Vlaamse cultuur hebben we nogal de neiging om de dingen onuitgesproken in het midden te laten, om het stof onder de mat te vegen tot het echt niet meer gaat. Remco is tamelijk direct, maar neemt zijn ploegmaats nog te vaak in bescherming. Eén van de voornemens die uit de meeting naar voor kwam is om na koersen heel duidelijk te benoemen wat goed was, maar zeker ook wat niet goed was”, aldus Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.