Patrick Lefevere: “Visma I Lease a Bike speelt verstoppertje, dat spelletje spelen ze wel vaker”
foto's: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2024 om 18:29

Patrick Lefevere: “Visma I Lease a Bike speelt verstoppertje, dat spelletje spelen ze wel vaker”

Patrick Lefevere zal zaterdag zijn kopman Remco Evenepoel zien debuteren in de Tour de France. De Belgische manager van Soudal Quick-Step is voorzichtig in zijn uitspraken als het over Evenepoel gaat, maar is over iets anders wel zeker. “Ze spelen wel vaker dat soort spelletjes bij Visma I Lease a Bike”, vertelt Lefevere in gesprek met Jan Bakelants in HLN.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ambities van Remco Evenepoel zijn al een tijd duidelijk. De Belg wil top-5 rijden, dat bevestigt ook Lefevere. “Alles vanaf plaats vijf en meer naar voor is goed. Tussen vijf en drie, denk ik. Het kan ook niks zijn, het kan ook beter. Het vertrouwen in de ploeg is groot. Ze zijn er klaar voor. We hebben er alles aan gedaan, op alle niveaus. Dat gezever van vroeger, dat de ploeg nog veel moet leren, daar ben ik niet meer mee akkoord. We hebben diëtisten, trainers, wetenschappers… We hebben nu zelfs een slaapcoach. Ik investeer momenteel meer in entourage dan in coureurs zelf.”

“Wat als Remco het niet goed doet? De wereld gaat toch verder draaien? Mijn sponsors zeggen nooit iets, die zijn content. Als Remco een scheet laat, staan er twee bladzijden in de krant. Zij beseffen hoeveel publiciteit we brengen. En sportief, tja, ik zit al lang in de koers: als je het allemaal meegemaakt hebt, word je voorzichtig. We hebben allemaal gezien wat er vorig jaar in de Giro is gebeurd. Je bent een grote dommerik als je niet voorbereid bent op alle scenario’s. Good, middle and bad, ik houd met alles rekening. Anders ben je een dromer, of een fantast. Ik ben geen van beide.”

Verstoppertje
De rol van topfavoriet schuift de manager door naar Tadej Pogacar. “Als je Tadej zag rijden in de Giro, dan kan je niet rond hem. Daar kijk je met plezier naar: hoe ontspannen hij op de fiets zit, hoe hij schijnbaar geen stress heeft, echt een aangename mens om naar te kijken. Maar we gaan hem afrossen. (lacht) Nee, we gaan zien.”

“Maar bij Visma moeten ze niet flauw doen: die hebben verstoppertje zitten spelen”, gaat hij verder. “Ze spelen wel vaker dat soort spelletjes. Vingegaard heeft een serieuze blessure gehad, maar Remco heeft ook zijn sleutelbeen en schouderblad gebroken en hij heeft ondertussen wel de Dauphiné gereden. Ik blijf erbij dat dat een goeie keuze was. Ik wist dat hij slaag ging krijgen, maar hij is gegroeid: in de slotrit was Remco al heel wat beter dan in de eerste bergrit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.