Paul Magnier kampt met ‘serieuze hersenschudding’ na val in slotrit Tour of Britain
Paul Magnier won drie etappes in de voorbije Tour of Britain - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 september 2024 om 13:51

Paul Magnier kampt met ‘serieuze hersenschudding’ na val in slotrit Tour of Britain

Paul Magnier was met drie ritzeges bijzonder succesvol in de voorbije Tour de Britain, maar de wedstrijd eindigde voor de Fransman in mineur. De 20-jarige neoprof kwam in de slotetappe namelijk ten val en moest daarop worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Soudal Quick-Step – de werkgever van Magnier – heeft inmiddels van zich laten horen. “Paul onderging een CT-scan, waaruit bleek dat hij een serieuze hersenschudding heeft opgelopen en daardoor ook een nacht in het ziekenhuis moest blijven”, klinkt het op de website van de ploeg. “Ook liep de 20-jarige verschillende ernstige schaafwonden op aan zijn knie en elleboog, die gehecht moeten worden.”

Het is nog onduidelijk hoelang de rappe man uit de roulatie is, maar hij zal de komende periode in ieder geval geen wedstrijden betwisten. Het is dus maar de vraag of hij in 2024 nog een rugnummer zal opspelden. “Iedereen bij Soudal Quick-Step wenst Paul Magnier een spoedig en volledig herstel toe”, steekt de formatie Magnier een hart onder de riem.

Week van uitersten
Magnier zal zo met gemengde gevoelens terugkijken op zijn Tour of Britain. Voor zijn val reeg hij namelijk de sprintzeges aaneen. De nieuwe Franse sprintsensatie bleek in de eerste, vierde én vijfde etappe over de snelste benen te beschikken. In de overige twee ritten die hij wist uit te rijden, werd hij tweede en negende. Magnier was eerder dit jaar al succesvol bij de profs, met zeges in de Trofeo Ses Salines en de Tour of Oman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.