Pauline Ferrand-Prévot geeft wel heel opmerkelijke reden voor opgave op WK
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 15:14

Pauline Ferrand-Prévot geeft wel heel opmerkelijke reden voor opgave op WK

Pauline Ferrand-Prévot heeft een wel heel opmerkelijke verklaring gegeven voor haar opgave op het WK in Zürich. De Française ging als een van de schaduwfavorieten van start, maar wist al snel dat het niks ging worden. “Ik heb veel te veel gegeten”, vertelt ze bij Cyclism’Actu.

“Ik wilde me voorbereiden op de wedstrijd, maar mijn maag kon niks meer verteren. Daardoor moest ik uiteindelijk overgeven en wist ik dat er niks meer mogelijk was”, gaat ze verder. “Ik houd wel een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Ik dacht namelijk dat ik het veel beter zou doen.”

“Maar ja, aan de andere is het het lang geleden dat ik voor het laatst op de weg gekoerst.  Zelfs in trainingen haal ik deze afstanden bijna niet, dus het is logisch dat het even zal duren voor de vorm weer echt terugkeert. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik gemotiveerd de winter in ga.”

De 32-jarige Ferrand-Prévot maakte dit weekend na bijna drie jaar haar rentree op de weg. De komende jaren krijgt de comeback van de Française verder vorm bij Visma | Lease a Bike, waar ze gaat proberen om de Tour de France Femmes te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.