Pauline Ferrand-Prevot kiest voor nieuw avontuur bij Canyon SRAM
foto: Sirotti
vrijdag 30 september 2016 om 09:51

Pauline Ferrand-Prevot kiest voor nieuw avontuur bij Canyon SRAM

Pauline Ferrand-Prevot heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2017. De renster verlaat Rabo-Liv voor een nieuw avontuur bij Canyon SRAM. Ferrand-Prevot werd al enige tijd in verband gebracht met de Duitse vrouwenploeg.

“Na vijf fantastische jaren tussen de beste rensters van de wereld ben ik blij te kunnen melden dat ik volgend seizoen voor Canyon SRAM ga rijden”, zegt de 24-jarige Française in het persbericht van de ploeg. “Dank aan Canyon en de ploeg voor deze kans en voor het vertrouwen.”

De wereldkampioene op de weg van 2014 beleefde dit jaar een lastig seizoen. Kort na de Olympische Spelen beëindigde ze voortijdig haar koersjaar vanwege fysieke en mentale problemen.

Bij Canyon SRAM komt ze in hetzelfde team terecht als onder meer Tiffany Cromwell, Lisa Brennauer en Trixi Worrack.

RIDE Magazine
5 Reacties
30-09-2016 10:04
Het bericht dat je wist die zou komen. Benieuwd wanneer en hoe ze weer in actie gaat komen (veld/MTB/weg)
30-09-2016 10:33
Canyon toch wel een enorm sterk team volgend jaar, zeker als Ferrand-Prevot weer op haar oude niveau komt.
30-09-2016 18:11
Ik had een andere foto gekozen:). Dat ze veel mag winnen!
01-10-2016 00:01
Van het ene sterke blok naar het andere. Het valt mij op dat de top steeds breder wordt in het dameswielrennen. Wiggle, Boels, Rabo-Liv en Canyon zijn gewoon echt topteams die door gezonde concurrentie elkaar sterker maken. Komt volgend jaar met Liv Plantur nog weer een blok bij met Van Dijk en Brand.
01-10-2016 01:57
Ik vermoed dat Liv-Plantur een stap vooruit zal zetten en de plaats van Rabo in zal nemen, die toch veel toppers zagen vertrekken. Ook van Cylance verwacht ik wel wat, met aanwinsten Kirsten Wild en Dani King. Ben benieuwd welke nieuwkomers Gilmore in petto heeft voor Wiggle, aangezien King en Hosking vertrekken en Abbott, Johansson en Bronzini de fiets aan de wilgen hangen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.