Pavel Bittner verbaast zichzelf: “Zie mezelf helemaal niet als een sprinter”
Foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2024 om 18:30

Pavel Bittner verbaast zichzelf: “Zie mezelf helemaal niet als een sprinter”

Pavel Bittner kroonde zich in Sevilla tot de sprintkoning van de dag in etappe vijf van de Vuelta a España. De jonge Tsjech versloeg Wout van Aert na een stevig sprintduel. Alleen had hij dat zelf niet helemaal zien aankomen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is ongelooflijk. Een paar dagen geleden had ik pas mijn eerste profzege gepakt”, zei Bittner, die in de Vuelta a Burgos afgelopen week twee ritten won. “Om dan meteen in mijn eerste Vuelta ook te winnen, dat kan ik bijna niet geloven. Als je naar het hele jaar kijkt, hebben we met de ploeg heel hard gewerkt. En zeker vandaag was de ploeg helemaal goed werk aan het leveren. Wout van Aert is een van de beste sprinters in zo’n lange sprint. Als je hem kan kloppen, is dat heel gek.”

Toch zat Bittner vol zelfvertrouwen. “Ik zei tegen de jongens: ‘vandaag kunnen we het doen, ik geloof echt in mezelf’. Dan zag ik in de sprint een gat, daarna was het volle gas tot de lijn. Dat was een goede opportuniteit, die blijkbaar goed is uitgepakt. Nochtans zie ik mezelf niet eens als een sprinter maar eerder als een specialist voor de klassiekers. We zullen zien hoe mijn carrière evolueert.”

Voor een Tsjech is deze prestatie sowieso bijzonder. Het was al van 2013 geleden, toen Zdenek Stybar en Leopold König succesvol waren, dat we nog eens een Tsjechische ritzege kregen in de Vuelta. “Ik kreeg wel vragen of ik hen zou kunnen opvolgen. Ik zei dan: ‘misschien dat het me ooit lukt’. Maar om dat nu bij mijn eerste poging al te klaren, is ongelooflijk. Hopelijk is dit maar de start van Tsjechisch wielrennen dat terug naar de top klimt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.