Pello Bilbao na tweede plek in Montréal: “Enorme boost voor de komende wedstrijden”
Pello Bilbao zwaait naar het Canadese publiek - foto: Cor Vos
maandag 16 september 2024 om 14:17

Pello Bilbao na tweede plek in Montréal: “Enorme boost voor de komende wedstrijden”

Tegen Tadej Pogacar bleek geen kruid gewassen, maar Pello Bilbao was na de ontketende Sloveen toch maar mooi the best of the rest in de GP de Montréal. Voor de 34-jarige Spanjaard is deze tweede plaats een meer dan welkome opsteker richting zijn resterende najaarsdoelen.

“Dit is echt geweldig”, begint Bilbao zijn relaas op de website van zijn ploeg Bahrain Victorious. “We stonden met een sterke ploeg aan de start en we hadden ook erg veel vertrouwen in een goede afloop. De jongens hebben echt geweldig werk voor me geleverd”, is hij lovend over zijn ploeggenoten.

Matej Mohoric gooide namens Bahrain Victorious de knuppel in het hoenderhok met een aanval van ver, maar de Sloveen kreeg weinig ruimte en werd zo al vrij snel weer opgeslokt door een op hol geslagen peloton. Daarna was het aan Bilbao om de finale te kleuren, en dat deed de ervaren klimmer met verve.

Bilbao (links) op het podium in Montréal – foto: Cor Vos

Eigen tempo
“Alles verliep perfect. Ik kon door het werk van mijn ploeggenoten heel wat energie sparen tijdens de wedstrijd. In de finale was het gewoon zaak om alles te geven. Pogacar nog bijhalen was onmogelijk. Ik heb mijn eigen race gereden.”

“Deze podiumplek aan het einde van het seizoen is een enorme boost voor de komende wedstrijden”, doelt Bilbao onder meer op het komende WK wielrennen in het Zwitserse Zürich, zijn volgende grote wielerafspraak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.