Performance engineer Dan Bigham verlaat INEOS Grenadiers met frustraties: “Ze laten veel te veel liggen”
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 17:53

Performance engineer Dan Bigham verlaat INEOS Grenadiers met frustraties: “Ze laten veel te veel liggen”

Dan Bigham zal na de Olympische Spelen in Parijs INEOS Grenadiers verlaten. Bigham was performance engineer bij het Britse team, maar naar eigen zeggen liep het de laatste tijd niet zoals hij wilde. “We hebben ons niet ingezet voor een aantal dingen waarvan ik dacht dat ze een behoorlijk significante prestatie konden opleveren”, vertelt Bigham in gesprek met The Telegraph.

Bigham, die zelf even het werelduurrecord in handen had, geeft aan wat er misliep. “Het is hoe ik tegen prestaties aankijk. Hoe ik prestaties wil leveren, komt niet echt overeen met hoe Ineos het wilde aanpakken. Ik wilde meer autonomie, meer mogelijkheden om mijn ideeën uit te voeren. En dat kreeg ik niet echt bij Ineos. Ik heb het gevoel dat we veel laten liggen en dat frustreert me, want het is overduidelijk dat we dingen veel beter zouden moeten doen. Laten we eerlijk zijn; Ineos is niet waar ze willen zijn, niet waar ze moeten zijn en het gat is niet klein.”

De Brit ontkent echter dat er een conflict is tussen hem en Scott Drawer, de nieuwe performance director na het vertrek van Rod Ellingworth en Dave Brailsford. “Dave had een heel duidelijke visie en een manier om die uit te voeren en een plan in zijn hoofd. Misschien heeft dat tot op zekere hoogte ontbroken. We weten wat er nodig is om te winnen, maar hoe kom je daar? Wat zijn de processen? Dat is het stukje onduidelijkheid.”

Frustraties 
“Dat is wat mij ook frustreert, want ik heb het gevoel dat ik een heel duidelijk beeld heb. Een duidelijk beeld waar we naartoe moeten. We hebben ons ook niet ingezet voor een aantal dingen waarvan ik dacht dat ze een behoorlijk significante prestatie konden opleveren”, besloot de kritische Bigham.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.