Peter Sagan: “Ik probeer altijd van mijn fouten te leren”
foto: Sirotti
zaterdag 31 maart 2018 om 09:38

Peter Sagan: “Ik probeer altijd van mijn fouten te leren”

Peter Sagan zag vorig jaar zijn kansen op een goede klassering in de Ronde van Vlaanderen in het water vallen nadat hij op de Oude Kwaremont bleef haken aan een jas en ten val kwam. Aan Het Nieuwsblad laat de Slowaak van BORA-hansgrohe weten dat hij de helling op een andere manier wil aanvangen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
“Misschien probeer ik dit keer op de Oude Kwaremont in het midden van de kasseien te rijden in plaats van in het gootje dicht bij de nadar waar we vorig jaar met Naesen en Van Avermaet onderuit sloegen door een jasje. Ik probeer altijd van mijn fouten te leren”, aldus Sagan.

Derde winst in Gent-Wevelgem
Afgelopen zondag won hij voor de derde keer in zijn loopbaan Gent-Wevelgem door in de sprint van een uitgedund peloton Elia Viviani en Arnaud Démare te verslaan. “Ik ben tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Zeker na Gent-Wevelgem waar ik een derde keer kon winnen. Ik was er heel blij mee. Natuurlijk was het belangrijk voor het team en mezelf om mee te spelen voor de zege. In het andere geval was ook ik mijn geloof misschien toch wat kwijtgespeeld.”

En morgen jaagt de wereldkampioen een tweede zege na in Vlaanderens Mooiste. “Elke koers heeft een ander verhaal. Ik probeer een tweede keer te winnen. Anders zat ik hier niet, hé. Als je de sterkste bent, krijg je terrein genoeg om het verschil te maken. We’ll see.”

RIDE Magazine
4 Reacties
31-03-2018 10:25
‘Ik probeer altijd van mijn fouten te leren’ —> wat uniek! Dat wil/doet echt niemand! ;-)
31-03-2018 10:40
Hij verstopt zich beter en heeft een sterkere ploeg. Hij kan wachten op initiatieven van QS en zal dat ook doen. Twee dingen kunnen hem stoppen: het overwicht van QS of pech.
31-03-2018 11:00
"waar ik een derde keer kon wonnen"
31-03-2018 11:24
@assen: Toch zijn er toch die dat niet doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.