maandag 1 juli 2024 om 18:23

Philipsen kookt ‘wel een beetje’ vanbinnen: “Gemiste kans op ritzege en punten voor groen”

Video Voor de start van de eerste sprintersrit in de Tour de France waren de meeste ogen gericht op Jasper Philipsen, maar de Belg kreeg in Turijn uiteindelijk niet de kans om mee te sprinten om de overwinning. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam in de hectische finale namelijk ten val.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen ging in de voorlaatste kilometer op hoge snelheid tegen de vlakte en zag zo een eventuele nieuwe sprintzege in de Tour in rook opgaan. De 26-jarige coureur baalde na afloop dan ook flink. “We zaten eigenlijk heel goed. Mathieu (Mathieu van der Poel, red.) reed lek, maar we konden vrij snel schakelen”, liet Philipsen na afloop weten aan onder meer WielerFlits.

“Voor ons haken er renners in elkaar. Ik had geen plaats meer om te gaan. Het is wel zuur, zeker omdat je de sprint mist en zo ook de punten”, doelt de Vlam van Ham op de strijd om de groene puntentrui. “Dat is wel jammer. Het is voor ons geen positieve dag, maar er zijn gelukkig nog kansen. Ik had het natuurlijk liever anders gezien, maar we moeten door.”

Philipsen ging in de finale dus hard tegen de grond, maar komt met de schrik vrij. “De schade valt best mee, gezien de omstandigheden. Ik ging zeker aan zestig kilometer per uur tegen de grond, maar gelukkig was het een goede weg. Ik ben blij dat ik de Tour kan verderzetten en dat het allemaal meevalt, al had ik graag willen meedoen.”

Mathieu van der Poel viel door twee lekke banden weg in aanloop naar de sprint – foto: Cor Vos

Heeft de Belg er nu flink de pee in? “Ik kook wel een beetje vanbinnen”, geeft hij aan, weliswaar met een brede glimlach. “Maar dat is nu eenmaal wielrennen. Het was al jammer dat Mathieu lek reed, maar we waren klaar om de sprint te rijden. Het was een heel lange en saaie dag. Het is zo wel een beetje een weggegooide dag op de fiets.”

Nieuwe kansen
Ploegleider Christoph Roodhooft keek na de finish ook nog terug op – uiteindelijk – een baaldag voor Alpecin-Deceuninck. “Mathieu is van heel het jaar nog niet lek gereden en rijdt nu voor én achter lek. We zijn dan nog niet terug in het peloton en dan is er die valpartij met Jasper. We moeten uiteindelijk blij zijn dat er schijnbaar niet echt een probleem is met onze renners.”

“We kunnen met z’n allen verder en we moeten nu werken aan nieuwe kansen”, houdt Roodhooft de moed erin. “Jasper lijkt oké, maar ik heb het allemaal nog niet juist meegekregen. Laat ons hopen dat we onze portie pech voor een paar dagen hebben gehad. Dan zullen we het wel zien. Er zijn niet veel andere opties. Op naar de volgende sprint”, besluit de ploegleider.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vijfde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.